Chalupa na kongresu: Přiznejme si, že Lisabon byla chyba

04.11.2012 15:50

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa je jedním z kandidátů na post místopředsedy strany. Ve svém nominačním projevu zmínil, že debakl ODS je způsoben tím, že lidem nedokázali vysvětlit, proč stranu volit. V budoucnu by ODS mělo více podpořit průmysl a nezaměstnanost.

Chalupa na kongresu: Přiznejme si, že Lisabon byla chyba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Chalupa na kongresu ODS

S ODS stárnu, tloustnu a vlasy už jsem měl, zavtipkoval Chalupa. Kontinuitu ale nevnímá jako nostalgii.  Strana musí z minulosti vzít to dobré.

„Nabízím, abychom vrátili politiku do ulic,“ řekl kandidát na řadového zástupce předsedy s tím, že byl pokaždé v týmu, který byl ve volbách ten vítězný. Volební kampaň totiž začíná den po volbách, ne 14 dní před volbami. Každý z kandidátů ODS musí být vždy lepší, než kandidát politického oponenta, dodal Chalupa.

Strana by rovněž měla umět definovat národní priority. „Přiznejme si, že Lisabon byla chyba,“ prohlásil.

Je navíc přesvědčený, že kvůli reformám ODS neprohrála. Jen nedokázali lidem vysvětlit, proč volit zrovna občanskou demokracii. Proto by se měla jasně zdůraznit vize ODS do budoucna. Jednak podpořit zaměstnavatele a živnostníky, ale taky třeba penzisty.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…