Důchodci, pojďte hlídat děti na přechodech, vyzývá magistrát

18.08.2010 16:48

Pražský magistrát přišel s novým návrhem. Chce vyzvat důchodce, aby v září pomohli s dohledem na přechodech u škol. Senioři by měli před přechody postávat s transparenty vyzývající řidiče ke zpomalení.

Důchodci, pojďte hlídat děti na přechodech, vyzývá magistrát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

Náměstek primátora Prahy Rudolf Blažek z ODS informoval o záměru radnice vyzvat důchodce, aby se dobrovolně přihlásili a pomohli zajistit větší bezpečnost na přechodech před školami.

"Po návratu dětí z prázdnin do hlavního města bývá vysoké riziko nehod v silničním provozu, chceme využít maximum možností, jak případným nehodám předejít," vysvětlil Blažek akci s názvem Řekněte stop agresivním řidičům.

Senioři si budou moci vyrobit vlastní transparent

"Z praxe víme, že řidiči velmi citlivě vnímají podobné podněty, reagují na reflexní vesty, přirozeně snižují rychlost. Chceme tak vytvořit sérii opatření, která budou opravdu účinná," dodal Blažek.

Magistrát seniorům nabídne možnost vytvořit si transparent s vlastním textem. Spoléhá na to, že důchodci mají čas se podobným aktivitám věnovat.

Své názory můžete vyjádřit na facebooku

Pražané mohou na internetové adrese reknetestop@praha.eu upozornit městské strážníky na přechody, které považují za nejnebezpečnější. Vyjádřit se k tomuto problému mohou i na facebookovské stránce Nebezpečná Praha? Aktivní důchodci se pak mohou hlásit na telefonním čísle 267 002 318.

Zapojit placené dobrovolníky do hlídání dětí na přechodech se v minulosti pokusila Praha 1. Podle mluvčího Alexandra Korába se ale akce nesetkala s úspěchem. Naopak radnici na Jižním Městě se podobný projekt podařil a na bezpečnost dětí při přecházení silnic důchodci dohlíželi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…