EU vymýšlí samé pí..., šokoval senátor ODS

24.03.2011 14:18

Ve středu proběhl další ze seminářů Centra pro ekonomiku a politiku, tentokrát na téma „Evropská unie v pasti centralizace“. Akci měl moderovat prezident Václav Klaus, ale kvůli nemoci ho zastoupil ředitel CEPu Jan Skopeček. Posluchači se během podvečera ale rozhodně nenudili.

EU vymýšlí samé pí..., šokoval senátor ODS

Chudinka Evropská unie zde dostala pěkně do těla. Hovořilo se o tom, že EU je zločinné spiknutí, velký podvod a protidemokratický puč a senátor ODS Jiří Pospíšil dokonce označil některé inovativní nápady Bruselu za píč*viny. Bylo by jistě zajímavé sledovat, zda by s tím souhlasil prezident Klaus.

Jako řečníci vystoupili právník a člen redakční rady Revue Politika Tomáš Břicháček, politolog a šéfredaktor euroskeptického serveru EUportal.cz Lukáš Petřík a publicista a politolog Alexander Tomský.

Utopistický a neomarxistický projekt

Tomský hovořil o tom, že unie je sama pastí a nedemokratickou nadvládou lidí, kteří nepodléhají odvolání. Jedná se o utopický a neomarxistický projekt a snahu odstranit veškeré tradice. Europeisté chtějí vytvořit z lidí beztvarou masu bez příslušnosti k národu.

Lukáš Petřík hovořil o tom, že EU je podvod a protidemokratický převrat, což demonstroval na příkladu Lisabonské smlouvy. Jako důkaz uvedl dopis německé kancléřky Angely Merkelové z doby německého předsednictví, který je adresován hlavám exekutiv členských států, ve kterém se německá kancléřka ptá, zda je možné prosadit obsah euroústavy pouze tím, že se zvolí jiný název a jiná forma dokumentu, tedy Lisabonská smlouva.

Lid nezná své eurokomisaře

Petřík dále upozornil na to, že v EU nemůže fungovat demokracie, neboť neexistuje evropský politický národ, démos. Uvedl, že v Bruselu sídlí úředníci, které nikdo nevolí, komisaři, které nikdo nezná a zasedá zde Evropský parlament, který je volen při minimální účasti voličů.

Petřík „profesorsky" vyzkoušel publikum, ať zvedne ruku, kdo ví, kdo to je například Androulla Vassiliou, Algirdas Šemeta a Karel De Gucht. Přihlásil se pouze jeden člověk. Řečník pak prozradil posluchačům sladké tajemství, že se jedná o jejich drahé eurokomisaře. Rovněž řekl, že v českém parlamentu by klidně mohli sedět cvičené opice, když 90 procent v Česku platných zákonů stejně určuje Brusel.

Jako řešení navrhl vystoupení z EU. Česko by tak mělo podobný statut jako Norsko či Švýcarsko. „Ale třeba se Evropská unie rozpadne dříve, než bychom sami čekali. V půlce osmdesátých let také málokdo věřil, že se rozpadne Sovětský svaz a jak to pak šlo rychle," uzavřel optimisticky.

Copak unie ještě zapomněla zregulovat?

Tomáš Břicháček rozebral právní předpisy EU, které de facto již v současnosti regulují téměř všechny aspekty lidského života a další regulace se neustále nabalují. Když ráno člověk vstane a jde se umýt, setká se Směrnicí o jakosti vody určené k lidské spotřebě, když jde do práce a vleze do výtahu, reguluje ho Směrnice o sbližování právních předpisů členských států týkajících se výtahů, když vyjde na ulici setká se Směrnicí o ochraně chodců a ostatních nechráněných účastníků silničního provozu před střetem a v případě střetu s motorovým vozidlem a se Zelenou knihou na cestě k nové kultuře městské mobilitě a Směrnicí o ochraně volně žijících ptáků.

Pravomoci EU jsou nastaveny tak vágně, že Brusel i Evropský soudní dvůr neustále pravomoci unie rozšiřují a národní státy jsou již jen převodovou pákou, která vykonává rozhodnutí Bruselu.

Píč*vina a zločinné spiknutí

Poté se do debaty zapojilo publikum. Děkan Národohospodářské fakulty Miroslav Ševčík označil Evropskou unii za zločinné spolčení „evropských" loutkářů, kteří vodí politiky národních států. Tito politici i občané se vzepřou unii v okamžiku, kdy je přestane bavit dotovat unii a problémové státy jako Řecko.

Senátor ODS Jiří Pospíšil se s unií také nemazlil. Zastánce evropské ideologie de facto označil za příslušníky nového náboženství a církve. Tato "církev" vybírá podle něj odpustky ve formě povolenek z oxidu uhličitého. Zákaz žárovek doslova označil za „píč*vinu", čímž rozesmál sál a sklidil velký potlesk.

Z publika také padl dotaz, proč byla v Česku velká podpora pro vstup do EU. „Čeští občané si mysleli, že opouštíme socialismus a vstupujeme do kapitalistické Evropské unie, zatímco ale v Evropské unii de facto fungoval a funguje socialismus s lidskou tváří," reagoval Petřík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…