Hájek: Musíte být veselí homosexuálové, aby se o vás psalo

01.09.2010 21:33

Konzervativní Akce D.O.S.T. uspořádala u příležitosti zahájení školního roku 1. září protestní shromáždění „Neexperimentujte s našimi dětmi!“ na podporu Výboru na obranu rodičovských práv.

Hájek: Musíte být veselí homosexuálové, aby se o vás psalo

Pořadatelé tak projevili podle svých slov odpor proti nucenému zavádění sexuální výchovy do škol a proti genderovému znásilňování českého jazyka a dalším podobným experimentům, které pod vlivem Evropské unie pronikají do českých škol.

250 lidi a 20 policistů

Na Malostranském náměstí se sešlo po páté hodině asi 250 lidí, jejichž bezpečnost zajišťovalo asi 20 policistů. Demonstranté měli transparenty s nápisy jako „Hry dětem, sex dospělým", „Chráníme naše děti" a „Žádné SEXperimenty s našimi dětmi". Lidé dále nesli prapory Akce D.O.S.T. či české vlajky.

Při úvodním projevu předseda iniciativy D.O.S.T. Ladislav Bátora označil sexuální výchovu za útok na rodinu. Kandidát Suverenity Jany Bobošíkové do Senátu za Prahu 11 rovněž řekl, že autoři sexuální a genderistické příručky by měli jít na vyšetření. Bátora také poděkoval ministru školství Josefu Dobešovi za to, že stáhnul příručku z webu ministerstva.

Nečas Jochovi účast nezakázal

Průvod se pak vydal k ministerstvu školství a zastavil se před kostelem Panny Marie Vítězné v Karmelitské ulici. V průvodu redakce zastihla poradce premiéra Petra Nečase Romana Jocha a dotázala se ho zda, mu premiér účast na akci nezakázal. „Jsme svobodní lidé ve svobodné zemi," reagoval Joch.

Zástupci jednotlivých iniciativ, které manifestaci podpořily, pak vystoupili se svými projevy. Promluvila zde také exposlankyně ODS a bývalá kandidátka na ombudsmana nominovaná prezidentem Václavem Klausem Eva Dundáčková. Ta mimo jiné vyřídila i pozdravy od Strany svobodných občanů Klausova exporadce Petra Macha, za kterou kandiduje do komunálních voleb.

Vracíme se do totality, kdy dítě patřilo státu

Řečníci se většinou shodovali, že státní sexuální výchova připomíná doby totality, kdy nacistický i komunistický režim prosazovaly, že dítě patří státu. Šéfka Suverenity Jana Bobošíková ve svém projevu uvedla, že škola má vzdělávat a rodina má vychovávat. Citovala zde také pasáže ze sexuální příručky, kde se hovoří o tom, že děti budou sdělovat svým vrstevníkům, kdy jim narostlo ochlupení na intimních oblastech, kdy poprvé menstruovaly a podobně.

Nejvýraznější příspěvek měl prezidentův vicekancléř Petr Hájek, který nakonec z časových důvodů nedorazil, ale byla zde přečtena jeho zdravice, v níž řekl, že obhájci občanských svobod jsou označováni za zpátečníky. Rovněž řekl, že kdyby se tam sešlo šest lidskoprávníků, všechna média a televize by o tom informovala.

Unijní ráj pod berlínsko-bruselským protektorátem

„To byste museli být přinejmenším veselí homosexuálové nebo rozzlobené sufražetky, levicoví radikálové, takřečení antifašisté, nebo alespoň kapličtí knihovníci, otvírači hrobů německých obětí české zvůle či věrozvěstové eurounionistického ráje pod berlínsko-bruselským protektorátem. Prostě pokroková elita národa!" napsal ve své zdravici Hájek.

Zástupy gayů, feministek a dalších soudruhů

„Dvacet let pro vás odborníci z populární Prezidentské knihovny Václava Havla připravují non stop Kursy pokroku: Celé zástupy novinářů, feministek, gayů, zelených alarmistů a dalších soudruhů v čele s místní odbočkou Páté kolony Evropské unie se ve dne v noci snaží vybělit vám srdce a mozky do vzorné jednotné pokrokové čistoty," pokračovala zdravice, kterou Hájek zakončil slovy: „Bůh vám žehnej a ochraňuj vás, přátelé."

Nakonec promluvil Roman Joch, který zareagoval na pět vzdorodemonstrujících ze sdružení Nová antikapitalistická levice, kteří měli transparent s nápisem, že nežijeme ve středověku. Joch řekl, že sice nežijme ve středověku, ale ani ve dvacátém století, které bylo charakteristické tím, že zde vládly totalitní režimy, které považovaly děti za vlastnictví státu.

Karas i Slačálek

Na akci jsme také zahlédli přední osobnost českého anarchismu Ondřeje Slačálka, který však na Akci D.O.S.T. dle svých slov nepřišel, aby ji podpořil. Rovněž se tu ukázal i bývalý poslanec KDU-ČSL Jiří Karas, který je nyní velvyslancem v Bělorusku. S ohledem na svůj diplomatický status se nechtěl vyjadřovat.  


Fotogalerie:


Čtěte také:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…