Huť ArcelorMittal Ostrava se dohodla na kolektivní smlouvě

02.04.2013 17:46 | Zprávy

V ArcelorMittal Ostrava byla dnes dohodnuta kolektivní smlouva na roky 2013 – 2015.

Huť ArcelorMittal Ostrava se dohodla na kolektivní smlouvě
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

 

Podle ní dojde k přesunutí 500 korun z variabilní složky mezd do složek fixních. Každý zaměstnanec tak dostane navíc měsíčně 350 korun v diferenciačním tarifu a 150 korun ve spoření na důchod. K navýšení o cca 1,5 % dojde na konci roku, pokud společnost vykáže pozitivní provozní výsledek. „Hutní průmysl prochází složitým obdobím, ale přesto se snažíme najít způsoby, jak co nejlépe ohodnocovat naše zaměstnance,“ hodnotí výsledek dohody s odbory generální ředitel společnosti Tapas Rajderkar.
 
Každý ze zaměstnanců ArcelorMittal Ostrava má podle kolektivní smlouvy nárok na pětitýdenní dovolenou (u vybraných profesí ještě další týden navíc a zkrácenou pracovní dobu), čerpání nadstandardního pracovního volna s náhradou mzdy, vyplacení až 13násobku průměrného výdělku jako odstupné při odchodu z organizačních důvodů a na zvláštní odměny při odchodu do důchodu a pracovním výročí.
 
Zaměstnavatel rovněž vyplácí příspěvek na penzijní připojištění, rekondiční pobyty a zdravotní programy pro zaměstnance, ale také poskytuje finanční výpomoc v těžkých životních situacích či bezúročné půjčky. Hutníci dostávají i příspěvek na stravování a mají zajištěn pitný režim. Firma také přispívá na sportovní a kulturní vyžití jak zaměstnanců, tak i jejich dětí. Speciální odměny jsou vypláceny dárcům krve. 
 
ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…