John (VV): Vyjádření Nečase k policejnímu prezidentovi je naprosto šokující

17.07.2012 15:19 | Zprávy

Prohlášení Radka Johna k vyjádření premiéra Nečase na adresu policejního prezidenta Lessyho.

John  (VV): Vyjádření Nečase k policejnímu prezidentovi je naprosto šokující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John při kampani do sněmovny

„Dnešní vyjádření premiéra Nečase k policejnímu prezidentovi je naprosto šokující! Je zcela nepřípustné, aby sám premiér této země, Petr Nečas, schvaloval v podstatě nezákonné a nátlakové jednání ministra Kalouska a dokonce sám svými vlastními výroky dále pokračoval v dehonestaci policejního prezidenta a umocňoval již tak vyhrocenou situaci. Toto chování ohrožuje demokracii a v právním státě je naprosto neakceptovatelné.

Není to tak dlouho, kdy z úst druhého nejvyššího činitele této země, pana Nečase, padala slova slibů o pomoci a podpoře policii a zatím se děje pravý opak! Proti původním slibům je naprosto neuvěřitelným způsobem pozice policie doslova ochromována a zpochybňována a to jak oblasti ekonomické, tak i morální. Jak byla policie vzývána u kauzy Rath, tak stejně intenzivně je zpochybňována u kauzy CASA. Co je však na celé situaci nejhorší?  Že se tak děje otevřeně a před zraky všech občanů České republiky. Pod taktovkou premiéra je zpochybňována autorita policie a jejích dosažených výsledků a to všemi prostředky -  jak mocensky, tak přímým politickým nátlakem.

Jsem přesvědčen, že jde o snahu znovu ochromit policii, uvést ji do stavu hybernace, v němž se nacházela celá léta před volbami, kdy nedokázala vyšetřit jedinou velkou kauzu rozkrádání veřejných peněz. Chování ministra Kalouska a premiéra Nečase prozrazuje, že za celou touto štvavou kampaní má být vynucení odchodu policejního prezidenta Petra Lessyho, které zastraší všechny složky policie, které se po volbách v roce 2010 nadechly, osvobodily od politických tlaků a začaly konečně vyšetřovat rozkrádání veřejných peněz tak, jak to měly činit v uplynulých desetiletích. Podle neustávajícího, stupňujícího se nátlaku je zcela evidentní, že celé koalici se nezamlouvá nezávislost a aktivita policie a policejního prezidenta, vyšetřování korupčních kauz a rozkrytí systému rozkrádání veřejných peněz, který tu byl systematicky budován zhruba od roku 1995.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

4:45 900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

Nová kniha Petra Fialy o vládnutí během krizí vyšla v malém nákladu v nakladatelství, které je s Fia…