Komentátor LN: Volili jste Karla a teď budete koukat

15.01.2013 10:57

Komentátor Lidových novin Martin Weiss se zamyslel nad tím, jaká očekávání vkládají do prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga jeho voliči a jak je populární kníže bude naplňovat. A dochází k závěru, že mnoho z nich nejspíš zklame. Novinář též pochybuje, zda je „kníže“ schopen beze zbytku naplňovat jeden z požadavků, který národ má na svého prezidenta - aby sjednocoval a byl prezidentem i těch, kteří ho nevolili.

Komentátor LN: Volili jste Karla a teď budete koukat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu Karla Schwarzenberga panovala napjatá atmosféra

Jednou ze základních myšlenek, které ministr zahraničí propaguje, je návrat do hlavního proudu EU. Vytváří tak dojem, že jsme v evropské rodině izolováni kdesi na periférii. Jenže kdo toto tvrdí, ten podle Weisse neví, o čem mluví. Naši vyjednavači prý ve skutečnosti s německým blokem kooperují tak čile, že to ani hezké není. „Návrat do hlavního proudu“ je prý kódovým označením pro jediné - přijetí eura. A proti tomu se staví sedmdesát procent veřejnosti, kterou by kníže zklamal.

Další zajímavostí je, že Schwarzenberg je mezi unijními ministry zahraničí hlavním zastáncem Izraele. Jeho progresivní podporovatelé, ať už z ČR, nebo z ciziny, tak budou nejspíš nemile překvapeni, že odpůrce globálního oteplování na Hradě vystřídal zastánce sionistů.

Ještě horší však je knížecí záliba v pomlouvání a zesměšňování českého národa. Jako když zrovna dorazivšímu americkému velvyslanci vykládal, jak u nás bude čumět, co všechno je možné, anebo když v reakci na náhlou smrt ostravského soudce pronesl, že u nás je Palermo, načež se zjistilo, že podivínského služebníka spravedlnosti zahubili vlastní psi.

„Když mluví prezident, nehodí se, aby půlku lidí, jež má reprezentovat a sjednocovat, soustavně urážel ve snaze o potlesk té druhé poloviny,“ píše Weiss. V této souvislosti není dobrým znamením, jak snadno ti, co „volí Karla“ označují své oponenty za čecháčky, provinční xenofoby či lidi postižené komunistickou výchovou.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…