Korte při hlasování o nedůvěře zpíval. To se nesmí, křičela opozice

26.04.2011 21:40

Poslanec za TOP 09 Daniel Korte v průběhu hlasování o návrhu na vyslovení nedůvěry vládě své "proti" vyzpíval. Atmosféra v sále byla velice bouřlivá. Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) musela rozverné poslance několikrát vyzvat ke klidu a sám Korte byl následně nucen svůj zpěv hájit před opozicí, která nechtěla hlas uznat.

Korte při hlasování o nedůvěře zpíval. To se nesmí, křičela opozice

Ve chvíli, kdy se podle abecedního pořádku při vyslovování "pro" a "proti" návrhu k vyslovení nedůvěry vládě dostala řada na poslance za TOP 09 Daniela Korteho, u něhož se očekávala podpora vlády, vstal a začal překvapivě zpívat "proooo". Vzápětí ale dodal "ti nááávrhu" a zákonodárci se dali do smíchu.

Šéfka sněmovny musela v tu chvíli zasáhnout a bouřlivou atmosféru, kdy se zákonodárci nechali úplně strhnout, klidnit. Dostala se krátce nato ve vyvolávání jmen k ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09), neozvala se ale žádná odpověď, protože předseda TOPky byl zrovna v družném hovoru s premiérem a své jméno nezaznamenal. Byl ale okamžitě Petrem Nečasem "probuzen" a vládě vyslovil důvěru.

Zpívat se nesmí, hádala se opozice 

K řečnickému pultu následně přistoupil rozčílený opoziční poslanec a stěžoval si, že zpívat během hlasování se rozhodně nesmí a žádal, aby byl hlas Korteho brán jako zdržení se při hlasování.

"Já jsem artikuloval zřetelně a nikde není napsáno, že bych svůj názor nesměl vyzpívat," přiskočil hned po něm k mikrofonu Korte a bránil se. Postavil se za něho i ministr financí Miroslav Kalousek ze stejné strany.

Němcová tento výstřelek nakonec přešla a pokračovala ve vyvolávání zbylých poslanců.

Konečný verdikt po hlasování vyzněl 114 poslanců ze 198 přítomných vyjádřilo vládě podporu. Ta tak toto hlasování bezpečně přežila.


Související: Vláda hlasování o důvěře ustála. Zůstává

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…