Kotzian (ODS): Odpůrcům nového nádraží v Brně jde jen o zdržování

17.01.2013 21:47

Vyjádření 1. náměstka primátora ke sporu o novou polohu nádraží.

Kotzian (ODS):  Odpůrcům nového nádraží v Brně jde jen o zdržování
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Dnešní vydání Brněnského deníku Rovnost se v titulním článku s názvem „Město: nádraží brzdí nová studie“ věnovalo tématu přestavby železničního uzlu Brno. Tento klíčový brněnský projekt, o jehož realizaci město dlouhodobě usiluje, je nyní zbrzděn opětovným prověřováním variant polohy nového osobního nádraží.

Investor stavby Správa železniční a dopravní cesty, s. o., zadal veřejnou zakázku na dopracování variant řešení železničního uzlu Brno. To bude podkladem pro aktualizaci studie proveditelnosti projektu. Cílem je porovnat městem prosazovanou variantu nádraží u řeky (v tzv. odsunuté poloze) a variantu s nádražím pod Petrovem (tzv. v centru), kterou podporují členové koalice Nádraží v centru.

Čelní představitel tohoto sdružení Matěj Hollan v dnešním článku k významu studie mimo jiné uvedl: “Hodnotí železniční stránku věci. Pokud potvrdí, že je odsun lepší, a pokud to bude kvalitní studie, musíme to uznat. Stále tu ale zůstává urbanismus a docházková vzdálenost. V tom se nic nemění.

„Toto vyjádření stojí za pozornost, neboť jasně ukazuje, že odpůrcům přestavby železničního uzlu Brno s nádražím u řeky, v tzv. odsunuté poloze, nejde o skutečné prověření a porovnání výhodnosti obou variant polohy nádraží, ale pouze o zdržování a využívání všech možných prostředků k obstrukci a boji proti městem podporované podobě projektu,“ řekl 1. náměstek primátora Robert Kotzian. Dodává, že „všechny v úvahu přicházející varianty byly již nejméně dvakrát důkladně prověřeny.“   

Robert Kotzian
1. náměstek primátora města Brna

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…