Milan Jančík: Nemám nic společného se „smíchovskými květináči“

23.04.2013 19:26

Prohlášení bývalého starosty Městské části Praha 5 Milana Jančíka k článkům v českých médiích.

Milan Jančík: Nemám nic společného se „smíchovskými květináči“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Jančík

Během doby, kdy jsem byl starostou Městské části Praha 5, neprojednávala Rada MČ ani jiné orgány MČ Praha 5 jakýkoliv projekt, jehož součástí by byla instalace betonových květináčů v ulicích Smíchova a na dalších exponovaných místech Městské části Praha 5. Tuto skutečnost jsem opakovaně zdůraznil řadě novinářů a precizně jsem ji popsal také na svém blogu (http://milanjancik.blog.idnes.cz/c/297594/Pravda-o-Jancikovych-kvetinacich.html ).

Nemám nejmenší tušení, jakým způsobem vedení radnice po volbách v roce 2010 došlo k tomu, že souhlasilo s nákupem květináčů a s jejich umístěním do exponovaných prostor Prahy 5. Přesto jsem ve sdělovacích prostředcích opakovaně označován za autora takového projektu a je mi připisován zásadní podíl na tom, že radnice Prahy 5 nyní neví, co s nakoupenými květináči udělat. Naposledy tuto konstrukci publikoval web idnes.cz a noviny MF Dnes v článku, který podepsal redaktor Pavel Švec. Ten zcela nepravdivě uvedl: „Je fér uvést, že nynější politická sestava ve vedení Prahy 5 v podstatě pouze odnáší neuvážená rozhodnutí svých předchůdců. Projekt snížení emisí a žádost o evropské peníze odstartovala ještě rada bývalého starosty Milana Jančíka.

Loni v srpnu, kdy už byly betonové květníky v ulicích, pak Jančíkův nástupce Radek Klíma řekl, že původní projekt alespoň přepracovali do přijatelné podoby.“ (Zdroj: http://praha.idnes.cz/stehovani-betonovych-kvetinacu-praha-d8x-/praha-zpravy.aspx?c=A130419_1919125_praha-zpravy_eb)

V podstatě je zde uvedeno, že pod mým vedením byl připraven projekt počítající s těmito květináči a že moji nástupci alespoň napravili nějaké moje strašlivé pochybení. Není to pravda – pod mým vedením byl připraven projekt výsadby několika stovek stromů do smíchovských ulic v alejovém stylu, tedy samozřejmě přímo do připravených míst v chodnících. Tedy tak, jak je to běžné například na Vinohradech a v dalších pražských čtvrtích. Pokud nyní již bývalý starosta Radek Klíma tvrdí, že nákup obřích betonových květináčů byl nějakým „přepracováním do přijatelné podoby“, pak je smutné, že takovou nehoráznost přetisknou novináři iDnes a MF Dnes bez jakékoliv snahy o zjištění elementárních skutečností.

Za posledních více asi patnáct let jsem si zvyknul, že jsem terčem naprostých výmyslů a cílených lží a že žurnalisté s gustem dávají těmto útokům volný průchod. Nicméně nehoráznost tohoto případu je znovu o něco větší než v minulosti.

Pokud tedy v nějaké zářivější budoucnosti začne o problému smíchovských betonových monster psát nějaký sdělovací prostředek, velmi bych ocenil, abych byl z tohoto případu, s nímž nemám naprosto nic společného, zcela vynechán. Nechť se v této věci žurnalisté obracejí na vedení Prahy 5 z doby starostování pana Klímy a na současného starostu, neboť oni byli členy nejvyšších orgánů MČ v době, kdy bylo rozhodnuto o vyhození evropských dotací a peněz daňových poplatníků za tak zvané květináče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Jančík - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …