Pane Kalousku, co Vaše vztahy s knížetem? ptali se ministra. A to neměli dělat...

16.01.2013 6:54

Časopis Respekt chtěl udělat rozhovor se dvěma blízkými lidmi z táborů obou prezidentských kandidátů. Oslovil proto kolegu a spolustraníka Karla Schwarzenberga (TOP 09), ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), a podporovatele Miloše Zemana (SPOZ) režiséra Filipa Renče. Místo odpovědí se z úst obou zmiňovaných linuly pouze urážky.

Pane Kalousku, co Vaše vztahy s knížetem? ptali se ministra. A to neměli dělat...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

„Jste póvl a hnůj," zněla odpověď ministra Kalouska na žádost Respektu o krátký rozhovor, týkající se jeho pracovních vztahů se Schwarzenbergem.

„S kýmkoli jiným se o tom vztahu budu bavit, ale vy píšete o mně samé lži, takže vůbec nic ode mě neuslyšíte," dodal Kalousek.

Možná chce Kalousek něco zakrýt

A co chtěl časopis od Kalouska slyšet? „Šlo vlastně o maličkost. Na Facebooku se často objevují věty – Topolánek měl svého Dalíka, Zeman Šloufa a kníže má Kalouska. Je to samozřejmě velmi nepřesná zkratka. Miroslav Kalousek je plnohodnotným členem vlády, kdežto Dalík i Šlouf byli nosiči vody, stojící za korupčními projekty. Možná stál za podezřelými projekty i Kalousek, třeba z jeho ministerstva vyšel v roce 2008 návrh na legendární zakázku století, stomiliardový tendr na odstranění ekologických škod. Návrh shodila ze stolu následující vláda Petra Nečase na návrh Miroslava Kalouska a podle kuloárních informací se o to přičinil zejména Schwarzenberg," vysvětluje Respekt, co jeho redaktora vedlo k rozhovoru - či spíše pokusu o rozhovor - s ministrem financí.

Ovšem Kalousek rozhovor s „póvlem" rezolutně zamítl. To podle časopisu může ale uškodit Karlu Schwarzenbergovi v jeho kampani. „Ministr financí odmítá vysvětlit okolnosti podezřelého projektu ve chvíli, kdy by jeho stranický šéf potřeboval, aby byl vysvětlen. Nebo naopak chce ministr něco zakrýt. Nadávky do lhářů a póvlu prozrazující nervozitu by tomu mohly nasvědčovat a tvůrci kampaně Karla Schwarzenberga mají teď o starost více," píše Respekt.

Renč: Jděte do pr*ele

Ještě ostřejší slovník zvolil druhý oslovený, hlavní ideový tvůrce Zemanovy kampaně, režisér Filip Renč, který pro Zemana natáčel jeho klip, kde prezidentský kandidát objímá stromy. V odpovědi na otázku, co jej na Zemanovi přitahuje a jaké vlastnosti na něm známý režisér obdivuje, neváhal použít hned několik vulgárních výrazů.

„Řekněte mi jako, k čemu vy mi jste dobrej? K čemu? Jděte s těmi vašimi otázkami do prdele! Ani jednou jste o mně nenapsali v Respektu nic hezkého, proč bych vám měl sakra cokoliv říkat?" spustil Renč a to nebylo zdaleka všechno.

„Hovno. Jste líný novinářský kreténi, který si jako myslí, že zavolají a já budu odpovídat, když vás ani neznám. Hovno," pokračoval rozčílený režisér.

Ani ohrazení redaktora, že není potřeba časopis a jeho redakci urážet, nepomohlo. „Hovno není nic sprostého. Jděte do prdele, nebudu vám do telefonu na nic odpovídat. Pošlete otázky emailem," ukončil konverzaci Renč.

A ani přes to, že přesně tak prý Respekt učinil, reakce se zatím nedočkal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…