Poslanec VV popsal Nečasovi, co se děje ve vládním orgánu. A rezignoval

26.09.2012 22:05

Poslanec Věcí veřejných Petr Skokan oznámil v dopise adresovaném předsedovi vlády Petru Nečasovi, že se vzdává svého členství ve Výboru Státního fondu dopravní infrastruktury. Jako důvod uvádí, že v poslední době začíná Výbor fungovat tak, že nemá šanci se do jeho práce plnohodnotně zapojit.

Poslanec VV popsal Nečasovi, co se děje ve vládním orgánu. A rezignoval
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Bývalý poslanec za VV Petr Skokan

V dopise popsal, co se na fondu odehrávalo. Velmi často se prý hlasuje per rollam (písemně, bez schůzky členů výboru) a neobvykle často dochází k rušení termínů zasedání výboru, nebo jejich přesunům, které mu znemožňují se pořádně připravovat. Například naposledy bylo prý jednání výboru svoláno na dobu, kdy zasedala sněmovna a on se jako poslanec musel účastnit jejího zasedání. „Všechny tyto okolnosti mi znemožňují prosazovat názory a stanoviska, které jako osoba zastupující ve Výboru SFDI vládu ČR, mám povinnost hájit,“ píše Skokan.

Celý dopis poslance Skokana ZDE

V současnosti, kdy jsou napjaté veřejné finance a všude se brutálně šetří, se začínají financovat služby vysoutěžené v letech 2008- 2010, které se mají realizovat za mnohem vyšší ceny. Navíc se prý jedná o smlouvy stejného charakteru, jako jsou u zakázek zpochybňovaných Evropskou unií. Tyto zakázky jsou protlačovány do seznamu staveb pro příští léta a schvalovány per rollam bez možnosti diskuse. To prý vyvolává mnohá podezření.

„Z mnoha kroků SFDI vůči výboru cítím velmi silnou účelovost v chování k dosažení a prosazení cílů, které nejsou v souladu s hlavním tématem této vlády a to je boj proti korupci,“ píše poslanec. Za takové rozhodování prý není ochoten dále nést zodpovědnost.

Skokan se zviditelnil kritikou vlády již v minulosti, například když ve sněmovně přečetl přepis svého telefonátu s ministrem financí Miroslavem Kalouskem, ve kterém mu ministr vyhrožoval a sliboval, že Skokanovi „rozmlátí ksicht.“ 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …