Prezident prázdno. Má ten Fischer vůbec nějaký názor, ptá se komentátor

09.12.2012 17:41

Komentátor Martin Vrba hodnotí jednoho z prezidentských kandidátů - Jana Fischera - a je třeba říci, že je k němu velmi kritický. Na serveru DeníkReferendum.cz uveřejnil úvahu, ve které dospívá k závěru, že Fischer pečlivě dbá na to, aby nevyjádřil před voliči prakticky žádný názor. Kdyby to udělal, mohl by přijít o voliče, kteří jsou politikou znechuceni. A co nás podle komentátora čeká, pokud Fischer usedne na Hrad?

Prezident prázdno. Má ten Fischer vůbec nějaký názor, ptá se komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer nastartoval petiční kampaň na podporu své prezidentské kandidatury

"Bombardováni političnem ve velmi vulgární podobě chceme vyvanout do bodu nula, kdy bude nejvyšším ústavním činitelem prázdno, které nás alespoň nebude obtěžovat svými, byť i jen diskursivními, nároky. Bude klid a ticho po pěšině a my budeme mít možnost zalézt zpátky do svých ulit každodenního obstarávání svých soukromých životů. Jaký kandidát ale bude výsledkem takového postoje? Trojjediná kombinace Nečase, Klause a oportunismu," varuje komentátor.

Další technokrat a k tomu ještě nijak zvlášť dobrý

Poměrně vysoké šance na Fischerovo zvolení palk autor ve shodě s filosofem Václavem Bělohradským přisuzuje specifickému chování česká společnosti, která často nehledá alternativu k současné neoblíbené vládě v nějaké opoziční straně, ale v osobnosti stojící mimo aktuální politický prostor.

Pokud tento hlas převáží, tak na Hradě usedne v příštím roce důsledný technokrat, který lidem poskytne maximální prostor k tomu, aby žili své každodenní životy a bude se snažit zošklivovat politikou jednotlivé osudy lidí co nejméně.

Jde o jakýsi "tržní model politiky", kde se Fischer snaží uspokojit maximální počet lidí bez toho, aby kohokoli jiného naštval. Podle komentátora je však třeba mít na paměti, že nezvládá ovládat technologii moci nijak zvlášť bravurně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…