Při sněhové kalamitě nákup seniorům z Prahy 4 zdarma až do bytu

03.12.2010 21:28

V případě sněhové kalamity či náledí bude městská část Praha 4 stejně jako vloni poskytovat obstarání drobných nákupů základních potravin a jejich doručení až do bytu.

Při sněhové kalamitě nákup seniorům z Prahy 4 zdarma až do bytu

Máte zdravotní potíže, které vám neumožňují v době kalamity vycházet? Bojíte se, že na náledí uklouznete a zraníte se? Nemůžete si z těchto důvodů dojít nakoupit? Neváhejte kontaktovat městskou část Praha 4 na číslech: 261 192 415, 261 192 299 a 261 192 634 nebo bezplatnou linku: 800 100 128. Radnice připravila stejně jako loni pro seniory s trvalým bydlištěm v Praze 4 mimořádnou službu, při které pracovnice úřadu zajistí zdarma drobný nákup základních potravin a jeho donášku přímo do bytu. První starší spoluobčané už této možnosti využili.

„Služba je prováděna pouze v pracovní dny. Zájemce zavolá na uvedená čísla v čase od 7.30 do 11 hodin. Ještě tentýž den odpoledne pak pracovnice úřadu nákup doručí, předloží účet a nákup vyúčtují. Mělo by se ovšem jednat o drobný nákup základních potravin," vysvětluje podmínky nadstandardní nabídky Prahy 4 zástupkyně starosty pro sociální oblast Ivana Staňková (ODS). Podmínkou také je, že zájemce nesmí být příjemcem příspěvku na péči. Musí umožnit vstup do bytu a mělo by se jednat o osobu, která je osamělá.

Žaneta Pilařová
tisková mluvčí

Více: 
Praha 4: Hledáme další varianty dopravy přes metropoli

Praha 4: Divadlo Na Fidlovačce bojuje s graffiti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha4.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…