Praha 4: Divadlo Na Fidlovačce bojuje s graffiti

13.10.2010 7:41

Práce na nové fasádě Fidlovačky zakončeny.

Praha 4: Divadlo Na Fidlovačce bojuje s graffiti

V úterý 5. října 2010 v 9 hodin se u Divadla Na Fidlovačce, které bylo výrazně poškozeno graffiti, společně sešli starosta Prahy 4 Pavel Horálek, ředitel divadla Tomáš Töpfer a generální ředitel firmy AkzoNobel pro ČR a SR Josef Vaidiš a společně symbolicky zakončili práce na nové fasádě Fidlovačky.

Firma AkzoNobel, která je výrobcem barev a nátěrových hmot, se v rámci své celosvětové interní aktivity zvané Týden barev rozhodla poskytnout Fidlovačce fasádní barvy a její zaměstnanci se na natírání nové fasády také podíleli. Další realizaci a antigraffitový nátěr zajišťovala městská část Praha 4.

Původně radnice a divadlo zvažovaly variantu, že Fidlovačku pokryjí vhodně zvolené umělecké graffiti s divadelními motivy. Tento záměr ovšem narážel na nesouhlas památkářů. „Fidlovačka už ale nutně potřebovala nový kabát a tak jsme se v souvislosti v aktuální nabídkou firmy AkzoNobel rozhodli, že necháme udělat novou fasádu v původním šedém odstínu. Fidlovačka bohužel bojuje s nevzhlednými tegy a kresbami už dlouho. Divadlo bude mít proto i antigraffitový nátěr, aby fasáda vydržela co nejdéle čistá," dodává k záměru radnice starosta Prahy 4 Pavel Horálek (ODS).  

Žaneta Pilařová
tisková mluvčí


Čtěte také: 

Foto: 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha4.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…