Romská otázka má větší priroritu. V čele vládní rady stojí sám Nečas

20.01.2011 11:44

Záležitosti týkající se vzdělávání a integrace zástupců romské menšiny se budou na vládě zřejmě řešit více než v minulosti. V čele rady, která se jí bude zabývat, totiž stane sám premiér Petr Nečas (ODS).

Romská otázka má větší priroritu. V čele vládní rady stojí sám Nečas

Romské záležitosti v budoucnu zřejmě budou vládu zajímat více než jak tomu bylo dříve. Kabinetní radě totiž předsedá přímo premiér Petr Nečas (ODS). Ten slibuje, že jeho působení na této funici nebude symbolické.

Nečas si klade za cíl především snížit počet romských dětí ve zvláštních školách a zvýšit zaměstnanost.  Radě tak přikládá velký důraz.

Vláda na radu dá

"Výstupy z rady bude brát pan premiér i celá vláda velmi vážně a doporučeními se bude při zasedání vlády zabývat," vysvětlil serveru iDNES.cz mluvčí Úřadu vlády Jakub Stadler.

Odborníci již přitomi v minulosti kritizovali, že návrhy rady neměly ve vládě a na ministerstvech dostatečnou váhu.

Kromě Nečase jsou novými členy rady ale také ministři kultury, vnitra, školství, pro místní rozvoj, práce a sociálních věcí a několik náměstků z dalších resortů.

V radě zasednou i Romové

Polovinu třicetičlenné rady přitom povinně tvoří Romové. Změny přinesla úprava statutu, který schválila předchozí vláda loni v březnu.

Rada vlády pro záležitosti romské menšiny je stálým poradním orgánem vlády, jež předkládá své návrhy a podklady. Má přispívat k integraci romské komunity do společnosti a zabezpečovat součinnost státních úřadů.

Více čtěte:

Romové útočí na knížete. Zastal se totiž Jezerského

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…