Senátor Dryml má nahrávku korupce v ČSSD. Zítra jedná se Sobotkou

24.01.2012 20:49

VÍME PRVNÍ Sociálnědemokratický senátor Vladimír Dryml ParlamentnímListům.cz potvrdil, že se v nejbližších hodinách setká s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou, jemuž nahrávku zachycující korupci ve straně předá. Podle informací naší redakce se má jednat o důkazy směřující proti poslanci ČSSD Miroslavu Váňovi a hejtmanovi Pardubického kraje Radko Martínkovi.

Senátor Dryml má nahrávku korupce v ČSSD. Zítra jedná se Sobotkou
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

"Ano, je pravda, že existuje nahrávka, která ukazuje to, jak to v současné době chodí v jistých politických kruzích a hlavně krajích," řekl v úterý večer Dryml ParlamentnímListům.cz "Nahrávka je výpovědí o vnitrostranickém životě v ČSSD, poukazuje na politickou korupci uvnitř strany," doplnil senátor.

"Opakovaně jsem předsedu ČSSD vyzýval, aby se tím zabýval, dosud se to však nijak zásadně neřešilo. I proto se s ním zítra sejdu a nahrávku mu předám. Konkrétní detaily obsahu pak objasním dle výsledku našeho jednání - nechci předjímat," uzavřel Vladimír Dryml.

Ten již během úterka řekl, že by vedení ČSSD mělo před krajskými volbami okamžitě začít s očistou strany od politické korupce. "Neschopnost a úmyslná nečinnost předsedy ČSSD Sobotky může být považována za krytí těchto praktik v některých krajích, a to zejména v souvislosti s čerpáním evropských dotací," uvedl senátor v tiskové zprávě.

Sobotka reagoval konstatováním, že senátorovi nabídne osobní setkání, na kterém bude mít možnost ho seznámit s tím, co má k dispozici. Zdůraznil však, že senátorovy první kroky by měly vést na policii. Teprve potom si rád vyslechne jeho podezření, pokud má senátor pocit, že jde o něco, čím by se vedení sociální demokracie mělo zabývat.

Politické grémium se podle Sobotky situací v Pardubickém kraji ani na svém pravidelném zasedání tento pátek zatím zabývat nebude. Uvedl, že situaci řeší výkonný výbor pardubické krajské ČSSD.

Jeho předsedou je paradoxně právě poslanec Váňa (jeho profil ZDE), jehož se má korupční nahrávka také týkat. On, ani hejtman Martínek se nechtěli jakkoli vyjádřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…