U Moravce se sejde Nečas a Škromach. Véčkaři opět nechybí

30.03.2010 12:53

Ve středečním vydání Otázek Václava Moravce ze Zlínského kraje poprvé na sebe narazí těžké politické váhy. Za ODS to je dokonce novopečený celostátní lídr Petr Nečas. ČSSD bude zastupovat místopředseda Zdeněk Škromach.

U Moravce se sejde Nečas a Škromach. Véčkaři opět nechybí

V sedmém díle předvolebního speciálu Otázek Václava Moravce, který postupuje od nejméně lidnatého kraje k tomu nejlidnatějšímu, se setkají ve středu večer volební lídři stran Zlínského kraje v místním Velkém kině na Náměstí Práce.

Tentokrát by měla být debata zajímavá především proto, že se prvně střetnou i celorepublikově známé tváře stran. Za ODS to bude dokonce volební šéf ODS Petr Nečas, který nahradil Mirka Topolánka v čele předvolební kampaně teprve minulý čtvrtek.

Nečas versus Škromach

A sekundovat mu bude mediálně známý Zdeněk Škromach. Místopředseda ČSSD a stejně jako Nečas bývalý ministr sociálních věcí. Lidový dům si tak nenechá ujít první přímý televizní střet s Nečasem, a lze očekávat, že debata bude díky blížícím se volbám patřičně vyostřená.

Mezi pozvanými politiky se objeví i Vladimír Koníček z KSČM. A podle informací pořadu OVM na Facebooku se do studia podívají i Petr Gazdík za TOP 09, první místopředsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová a Martin Vacek z Věcí veřejných.

Zajímavostí je, že zatím ani v jednom předvolebním pořadu České televize nechyběl právě zástupce neparlametních "vévéček".

Dlohodobě kritizují kritéria výběru hostů do pořadu vysílaném v přímém přenosu zástupci parlamentních KDU-ČSL a Strany zelených. Lidovci tak mají svého zástupce v pořadu teprve potřetí (Línek, Kasal, Šojdrová), zelení se dostali k Moravcovi na Pardubicku a Plzeňsku (Horváthová, Marek).

Související:
Zdroje jsou, opakoval u Moravce Váňa

Průzkumy volebních preferencí si Česká televize objednala u agentur SC&C a STEM. Strana, která v daném kraji nepřekročí pět procent, tak svého zástupce v pořadu nemá. Čísla pro Zlínský kraj zveřejní televize v úterý večer.

Doplatil na to i předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda, který se na poslední chvíli stal lídrem královéhradecké kandidátky lidovců, stejně na vysněných pět procent nedosáhl.

Dále čtěte:
"Antibémovec" Svoboda prchá na Hradecko

Foto: Repro ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…