Váňa (ČSSD): Vláda skandálů, zmatků a chaosu

21.03.2013 18:28

Řeč na 52. schůzi Poslanecké sněmovny dne 21. 3. 2013 - interpelace na premiéra..

Váňa (ČSSD): Vláda skandálů, zmatků a chaosu
Foto: Miroslav Váňa
Popisek: Poslanec ČSSD Miroslav Váňa

Děkuji. Vážený nepřítomný pane premiére, já se vás chci zeptat, proč kroky vaší vlády jsou namířeny proti obyčejným lidem, proč jsou namířeny zejména proti pracujícím, proti mladým rodinám, proti nezaměstnaným. Vaše vláda měla býti vládou reformní. Vaše vláda měla býti vládou protikorupční. Ale ve skutečnosti to není ani protikorupční vláda, ani proreformní vláda. Je to vláda plná skandálů, zmatků a chaosu. Vláda sama doplatila na svoji snahu tady v parlamentu opozici zavřít ústa. Vláda o svých reformních krocích, které se smrskly pouze do výdajových škrtů, neinformovala odbornou veřejnost, odbory a už vůbec ne opozici. Sněmovnou protlačila většinu zákonů v kvapíku a v hrozném chaotickém chvatu. Drtivé a rozhodující zákony, rozhodující a důležité zákony byly protlačeny Sněmovnou v režimu legislativní nouze. Tento vynucený kvapík se ale, nepřítomný pane premiére, vymstil vám a vaší vládě. Ukázalo se velmi brzy, že reformy, které vaše vláda veřejnosti předložila, nevycházely z kvalifikovaných propočtů, z analýz, z objektivních odhadů. Naopak se ukázalo, že reformy byly doslova vystřeleny od boku, bez úvah, bez rozmyslu, bez analýz. A tak se ukázalo, že drtivá většina opatření škodí široké veřejnosti. (Předsedající: Váš čas uplynul, pane poslanče.) Pane premiére, zdá se vám tento stav býti normální a prospěšný pro lidi?


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …