Vymáhat demokraticky právo je základem každé změny, píše Dolejš

13.10.2012 18:59

Česká republika se po krajských volbách zbarvila oranžově a červeně. Velký úspěch může slavit především KSČM, která oslovila nejvíce voličů v Karlovarském a Ústeckém kraji. Podle poslance za KSČM Jiřího Dolejše strana dostala prostor pro to, aby Českou republiku zvedla ze dna.

Vymáhat demokraticky právo je základem každé změny, píše Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Podle Dolejše vítězství KSČM a ČSSD bude mít za následek zhroucení nynější vlády a také nový začátek pro všechny pracující a obyčejné lidi. "Nyní je největší brzdou změny dosavadní vládní sestava. Dobrý výsledek ve volbách je začátek jejího odchodu. A KSČM je stranou, která nestojí na zájmech elit, ale na zájmech obyčejných lidí. Aby měli slušně placenou práci, aby se neztrácely veřejné peníze a aby ČR nebyla jen skladištěm Evropy ale její rovnoprávnou a respektovanou částí," píše Dolejš v odpovědi čtenáři na stránkách ParlamentníListy.cz.

Českou republiku tak čeká změna a podle Dolejše to bude změna demokratická. "Změny mohou jít klidnou, ale důslednou cestou. Vymáhat demokraticky právo a odstranit i nedůslednost v právním řádu je věc, která je v základech každé rozumné změny," píše na závěr. Na dnešní tiskové konferenci komunistické strany také děkoval její předseda Vojtěch Filip voličům za to, že vůbec k volbám přišli. Letošní účast byla nízká a podle Filipa k volbám přesto nepřišli všichni ti, kdo nejsou s vládou spokojení. "Ti, kteří jsou opravdu naštvaní ale k volbám nepřišli. Naše strana ale i tak dosáhla dobrého výsledku proto, protože naši lidé poctivě pracovali," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…