Zveřejnit plat ředitele odboru? Jen u některých, padlo u Tachecí

08.03.2012 18:11

Má veřejnost právo znát výši platu i ředitelů odborů? Nebo je to již soukromá informace? Podle předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů Igora Němce by se měl každý případ posuzovat zvlášť.

Zveřejnit plat ředitele odboru? Jen u některých, padlo u Tachecí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

„Důležitá je hranice veřejného zájmu,“ uvedl ve Faktech Barbory Tachecí předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů. Odpovídal při tom na otázku, zdali by se měly zveřejňovat platy jednotlivých ředitelů odborů na ministerstvech.

U běžného ředitele odboru by se podle něj plat zveřejňovat neměl. „Musí se každý případ posuzovat zvlášť, nedá se říct, že se platy mají zveřejnit plošně,“ varoval Igor Němec, zároveň pravicový politik a bývalý primátor Prahy.

V pořadu odpovídal i na obecnější otázky ohledně soukromí. Například uznal, že někde by mohly být kamerové systémy, zvláště v problematických lokalitách. „Myslím si, že jsou bytové domy, kde jsou kamerové systémy více na místě, než tvrdí jiní kolegové,“ prohlásil. Spolu s tím ale odmítl, že by se toto mělo stát pravidlem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…