Klasnová: Gross a Langer policisty rozmazlovali. Je třeba je propustit

08.03.2011 0:31

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a Věcí veřejných Kateřina Klasnová popírá, že by její strana jednala s ČSSD o koalici. Nebyl by to prý totiž "sňatek z lásky", říká. V rozhovoru pro deník E15 však prozradila, že policistů je u nás mnoho a bylo by třeba jich více propustit. Zastává se tím předsedy véčkařů Radka Johna.

Klasnová: Gross a Langer policisty rozmazlovali. Je třeba je propustit

V porovnání s ostatními evropskými zeměmi je v Česku nejvíce policistů na počet obyvatel. "Je jich plných 43 tisíc. Minimálně tři tisíce z nich bych propustila," říká v rozhovoru pro E15 Kateřina Klasnová.

Dodává, že jak sociální demokrat Stanislav Gross, tak i exministr z ODS Ivan Langer policisty v minulosti rozmazlovali. "Přidávali jim peníze, ale na práci, kterou odvádějí, se to neprojevilo," vysvětlila svůj radikální postoj k policistům Klasnová.

Čtěte také:

Zastává se tak předsedy strany Věcí veřejných a také ministra vnitra Radka Johna. Říká, že je slušný a drží slovo, což je prý jeho zásadní charakterová vada - v uvozovkách.

"Kdybych byla na jeho místě, rozhodně bych byla ještě razantnější, ostřejší, více bych propouštěla. I výsluhy zavedené exministrem Grossem jsou neskutečná grossovina. Daňové poplatníky stojí ročně dvě a půl miliardy korun," rozvíjí dál svoji kritiku Klasnová.

Kateřina Klasnová je v současné době podle svého vyjádření spokojena i s dosavadními výsledky boje s korupcí, což je hlavní téma jejich politické strany. Uvítala proto odchod nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké, za významný krok označila i výběr policejního prezidenta.

"Od roku 1989 to bylo vůbec první výběrové řízení na tuto funkci. Velkým úspěchem je i to, že policie může na korupčníky nasazovat odposlechy a nahlížet do daňových řízení," vyjmenovala úspěchy, které se dle Klasnové podařily v rezortu vnitra zavést.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…