Klasnová: Gross a Langer policisty rozmazlovali. Je třeba je propustit

08.03.2011 0:31

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a Věcí veřejných Kateřina Klasnová popírá, že by její strana jednala s ČSSD o koalici. Nebyl by to prý totiž "sňatek z lásky", říká. V rozhovoru pro deník E15 však prozradila, že policistů je u nás mnoho a bylo by třeba jich více propustit. Zastává se tím předsedy véčkařů Radka Johna.

Klasnová: Gross a Langer policisty rozmazlovali. Je třeba je propustit

V porovnání s ostatními evropskými zeměmi je v Česku nejvíce policistů na počet obyvatel. "Je jich plných 43 tisíc. Minimálně tři tisíce z nich bych propustila," říká v rozhovoru pro E15 Kateřina Klasnová.

Dodává, že jak sociální demokrat Stanislav Gross, tak i exministr z ODS Ivan Langer policisty v minulosti rozmazlovali. "Přidávali jim peníze, ale na práci, kterou odvádějí, se to neprojevilo," vysvětlila svůj radikální postoj k policistům Klasnová.

Čtěte také:

Zastává se tak předsedy strany Věcí veřejných a také ministra vnitra Radka Johna. Říká, že je slušný a drží slovo, což je prý jeho zásadní charakterová vada - v uvozovkách.

"Kdybych byla na jeho místě, rozhodně bych byla ještě razantnější, ostřejší, více bych propouštěla. I výsluhy zavedené exministrem Grossem jsou neskutečná grossovina. Daňové poplatníky stojí ročně dvě a půl miliardy korun," rozvíjí dál svoji kritiku Klasnová.

Kateřina Klasnová je v současné době podle svého vyjádření spokojena i s dosavadními výsledky boje s korupcí, což je hlavní téma jejich politické strany. Uvítala proto odchod nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké, za významný krok označila i výběr policejního prezidenta.

"Od roku 1989 to bylo vůbec první výběrové řízení na tuto funkci. Velkým úspěchem je i to, že policie může na korupčníky nasazovat odposlechy a nahlížet do daňových řízení," vyjmenovala úspěchy, které se dle Klasnové podařily v rezortu vnitra zavést.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…