Šmerda přiznal, že mu chybí miliardy. A Bárta? Občas se s ním radí

26.05.2011 19:34

"Ministerstvu dopravy chybí 30 miliard korun,'' přiznal v Interview ČT 24 nový šéf resortu Radek Šmerda. Ministerstvo se potýká také s problémy způsobenými nesprávným čerpáním fondu EU. Aby se peníze využily, musel by resort najít projekty až za 15 miliard korun.

Šmerda přiznal, že mu chybí miliardy. A Bárta? Občas se s ním radí

Dokud ministr nesplní podepsané dohody za 30 miliard korun, nedostane stát žádné další stavební smlouvy. Ministrovi tak ve finanční tísni nezbývá téměř žádný manévrovací prostor.

S jarními opravami děravých českých komunikací tak zatím nemáme příliš počítat. ''Některé věci budou opraveny pouze provizorně, nelze s tím nic dělat, když nejsou peníze,'' uvedl Šmerda s odvoláním na obrovský dluh, který jeho resort sužuje.

Recept Víta Bárty, který chtěl práci zadat levnějším čínským firmám, Šmerda zavrhl. "Raději podpořím český průmysl,'' slibuje ministr. Dodal ale, že v některých případech se se svým předchůdcem Vítem Bártou radí.

Psali jsme:
Nový ministr: Nejsem bílý kůň. Bárta se do roka vrátí

Kamiony si za mýtné připlatí

''Mýtné příští rok zdraží, to považuji za hotovou věc,'' vyjádřil se v ČT Šmerda k dalšímu ožehavému tématu. Potvrdil také, že jeho resort počítá se zavedením mýta na části silnic prvních i nižších tříd.

''Rozhodně však nebude zavedeno v horizontu dnů či týdnů,'' dodal ministr. Novelu však stále čeká několik kol projednávání. Stále se například musí shodnout na parametrech, které by zpoplatněné komunikace měly mít.

Čtete také:
Ministr Šmerda: Mám jinou představu než Bárta. Chci dát věcem nový impuls 
Ministr Šmerda: Přibližujeme se ke standardům západní Evropy 

Foto: army.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…