Předáci odborů se dnes poradí, jak se zachovají k vládě

17.06.2011 6:32

Předáci odborů se už dřív nechali slyšet, že jim kosmetické změny vládních reforem stačit nebudou. Zmínili se o tom, že kdyby vláda nebrala na jejich názor a výhrady ohled, mohly by po stávce následovat další nátlakové akce.

Předáci odborů se dnes poradí, jak se zachovají k vládě

Předáci Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) se budou dnes radit, jak by měli dál jednat s vládou o jejích reformách. Zhodnotit chtějí i čtvrteční stávku dopravních odborů, která v zemi zastavila na celý den vlaky a v Praze metro, v metropoli a dalších městech pak omezila provoz hromadné dopravy.

Na přetřes přijde reforma daňová a zdravotnická

Stávku na protest proti vládním reformám vyhlásily dopravní odbory. Požadovaly po kabinetu, aby své reformní zákony stáhl a přepracoval je. Tvrdí, že by navrhované normy jen poškodily většinu obyvatel Česka. Premiér Petr Nečas (ODS) řekl, že vláda od svých reforem neustoupí, je ale připravena jednat o změnách jejich parametrů.

ParlamentníListy.cz sledují téma STÁVKA

O daňové reformě a části reformy zdravotnické by kabinet s odbory a zaměstnavateli měl jednat v pondělí odpoledne na tripartitě. Vedení ČMKOS, která je největší odborovou centrálou v zemi, se chce dnes poradit, s čím na jednání vlastně půjde. Předáci se už dřív nechali slyšet, že jim kosmetické změny vládních reforem stačit nebudou. Zmínili se o tom, že kdyby vláda nebrala na jejich názor a výhrady ohled, mohly by po stávce následovat další nátlakové akce.

Související

Šikanuje nás policie. A něco mi pípá v mobilu, ohromil odborový boss

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…