Ministr dopravy chce hlavy těch, kdo za úplatek požadovali řidičák

31.07.2011 16:12

Zkušební komisaři, kterým bylo Policií ČR sděleno obvinění, byli 17. května uvolněni z pracovního poměru a již nejsou zaměstnanci pražského magistrátu. Bylo jich celkem čtrnáct. Ministr dopravy Dobeš ovšem žádá, aby trest neminul taky ty, kdo úplatek nabízeli.

Ministr dopravy chce hlavy těch, kdo za úplatek požadovali řidičák

"Ministerstvo dopravy reagovalo na obvinění 17 dopravních komisařů, kteří za úplatky údajně usnadňovali žákům autoškol získání řidičských průkazů. Podle ministra dopravy Pavla Dobeše je třeba neponechat bez trestu ty, kteří úplatek nabízeli, a získali tak průkaz neoprávněně," uvedly Nedělní noviny Věcí veřejných, které odebírá každý zaregistrovaný návštěvník oficiálního webu partaje Radka Johna.

Dobeš tak jako druhý v řadě, po pražském magistrátu, reagoval na fakt, že v polovině května více než stovka detektivů protikorupční policie zasahovala právě na magistrátu hlavního města v souvislosti s braním úplatků zkušebních komisařů při závěrečných zkouškách na řidičské oprávnění a obvinila celkem 20 osob.

Podle mluvčího policie se jednání obviněných dá popsat tak, že osoby samostatně výdělečně činné v oboru provozování autoškol, při závěrečných zkouškách nejprve nabízely a následně předávaly zkušebním komisařům Odboru dopravně správních agend Magistrátu hlavního města Prahy úplatky v částkách od 2 do 15 tisíc korun.

V případě odsouzení hrozí obviněným za trestný čin přijetí úplatku, přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu podplacení až osmileté tresty odnětí svobody.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…