Chceme v dopravním podniku Kousalíkovou a Vlásenkovou, zní z ODS

10.09.2012 22:55

Klub pražských zastupitelů za ODS chce, aby volná místa v dozorčí radě dopravního podniku obsadily zastupitelky Marie Kousalíková a Andrea Vlásenková. Shodli se na tom na pondělním večerním jednání, ČTK to řekl náměstek primátora Josef Nosek (ODS). Už dříve klub doporučil do dozorčí rady právě Noska, který má ve vedení města na starosti dopravu.

Chceme v dopravním podniku Kousalíkovou a Vlásenkovou, zní z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Dozorčí rada má 15 členů, po pěti místech mají ODS, TOP 09 a zástupci zaměstnanců. Občanští demokraté měli tři místa neobsazená, tři členové rezignovali několik dní poté, co byl v srpnu odvolán ředitel dopravního podniku Vladimír Lich. Jeho odvolání ale původně podporovali.

Do dozorčí rady musí Noska, Kousalíkovou a Vlásenkovou zvolit valná hromada, která se zřejmě sejde v úterý během jednání rady hlavního města. Očekává se, že proti jejich zvolení nebude nic namítat ani koaliční klub TOP 09.

S odvoláním Liche a nominací Noska nesouhlasil už dříve pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Zastupitelé ODS se ale na jeho stranu nepřiklonili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…