Služební cestování elektromobilem. Realita na Praze 5

30.11.2011 10:54

Městská část Praha 5 na středečním slavnostním vyhlášení ankety Podnikatel a živnostník Prahy 5 představí projekt spolupráce s podnikatelským sektorem v oblasti zlepšení životního prostředí, konkrétně v zapojení se do projektu Praha elektromobilní.

Služební cestování elektromobilem. Realita na Praze 5
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Hlavní město spolu s Ostravou a městy v Moravskoslezském kraji patří k městům s největším znečištěním ovzduší, přitom v Praze je největším viníkem doprava.

Městská část Praha 5 proto začala využívat pro svoje potřeby elektromobily, aby tak šetřila místní životní prostředí. ParlamentníListy.cz o tomto kroku informoval Karel Novotný, předseda klubu zastupitelů TOP 09 (více ZDE).

"Městská část Praha 5 byla první městskou částí, která měla vlastní dobíjecí stanici. Uvědomujeme si ale, že pouhé využívání elektromobilů pro účely úřadu nestačí. Je třeba motivovat také firmy, které u nás sídlí, aby využívaly elektromobily také v podnikatelském sektoru," přiblížil podstatu projektu starosta Radek Klíma.

Pořízení elektromobilů má přispět ke snižování emisí výfukových plynů v Praze 5. Elektromobily se podle informací redakce budou využívat pro služební cestování po Praze.

"K pořizování energeticky úsporných prostředků přistupujeme s dlouhodobou perspektivou. Letos v dubnu jsme proto také již zprovoznili nabíjecí stanici pro elektromobily a v červnu obdrželi k testování první elektrický skútr. Dalším logickým krokem proto bylo pořízení prvních našich elektromobilů," dodal starosta Klíma.

KAM DÁL:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…