Mládek prozradil, jak to bude s daněmi

30.08.2013 15:22

Pokud ČSSD zvítězí v předčasných volbách, je připravena přikročit k progresivnímu zdanění. Fyzické osoby s příjmem nad 100 tisíc měsíčně odvedou státu třicet procent ze svého výdělku. Ostatní odvedou 20 procent. Stínový ministr Jan Mládek (ČSSD) pro server Lidovky.cz připomněl, že vyšší zdanění bohatších zavedla již vláda Petra Nečase (ODS). Sociální demokraté jen nazývají věci pravými jmény.

Mládek prozradil, jak to bude s daněmi
Foto: mladek.eu
Popisek: Stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek

"Druhá sazba 30 procent by se jako dnes vztahovala na lidi, kteří mají příjem více jak 100 tisíc měsíčně. Tuto hranici, kterou zavedla Nečasova vláda, chceme zachovat. Druhé pásmo by se vztahovalo zhruba na dvě až tři procenta lidí. Daňový výnos odhadujeme na jednotky miliard," prozradil Mládek.

V tuto chvíli odvádí zaměstnanci jen patnáctiprocentní daň, ale ze superhrubé mzdy, do které se započítávají také odvody na sociální a zdravotní pojištění. Platí navíc, že superhrubá mzda má být zrušena, a to ještě podle plánů vlády Petra Nečase (ODS). Podle těchto plánů by od roku 2015 měli občané platit 19 procent z hrubé mzdy. ČSSD tedy u spodní sazby fakticky počítá s navýšením o jeden procentní bod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…