Slevový portál čelí hromadné žalobě. Zákazníci čekají na náhradu

21.07.2013 21:22

Česká obchodní inspekce (ČOI) obdržela desítky stížností i hromadnou žalobu na internetový slevový portál Nebeslev.cz. Zákazníkům jeho provozovatel zprostředkoval vouchery, které jsou neplatné, nebo odmítá vrátit peníze při odstoupení od smlouvy. Podle portálu je přesto množství reklamací ve srovnání s počtem zákazníků nízké.

Slevový portál čelí hromadné žalobě. Zákazníci čekají na náhradu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

O kauze informuje on-line deník Týden.cz, který přináší i konkrétní zkušenosti některých zákazníků portálu Nebeslev.cz. "Měl jsem u nich objednané zboží od dodavatele Beautydepot. Mělo to být doručeno do patnácti dní. Po dvou měsících čekání mi to přišlo divné," popsal své zážitky Petr.

Poté, co se snažil komunikovat a nedostávalo se mu mnoha vstřícných odpovědí, se rozhodl objednávky zrušit a zažádat o vrácení peněz. To mu společnost přislíbila s měsíční lhůtou. Nakonec teprve po několika urgencích své peníze dostal zpět, a to až po čtyřech měsících.

Stížnosti a hromadná žaloba

Tento případ ovšem rozhodně není ojedinělý. Česká obchodní inspekce za poslední roky řešila celkem 102 stížností na server Nebeslev.cz, řekl mluvčí ČOI David Geidoš. Nejčastěji prý šlo o stížnosti na nemožnost uplatnění voucherů, nevrácení peněz při odstoupení od smlouvy a další. Na slevový portál je podaná dokonce i hromadná žaloba. Teprve pod jejím tlakem společnost začala jednat. "V současné době probíhá se společností Nebe slev jednání, v rámci kterého hodnotíme přístup společnosti Nebe slev jako vstřícný," sdělila on-line deníku Týden.cz advokátka Michaela Šubrtová.

Podle mluvčí portálu Terezy Tomáškové jde přesto o zanedbatelný počet stěžovatelů. "Prodali jsme za tři roky milion voucherů, takže procento reklamací opravdu není velké," uvedla. V každém případě se prý ale provozovatel snaží vždy vycházet vstříc potřebám svých zákazníkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

9:11 „Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Za mého dětství se říkávalo, že brambory jsou pokrmem chudého lidu,“ vzpomín…