„Vyúčtování pošlou až po volbách! Dohoda s vládou!“ Na akci Zwyrtek Hamplové silné věci

21.09.2022 9:40 | Reportáž

Známé osobnosti přijely podpořit nezávislou kandidátku do Senátu za Kroměřížsko Janu Zwyrtek Hamplovou. „Jak jsme dřív poslouchali Moskvu, teď posloucháme Brusel, ať je to jakákoli kravina,“ konstatovala za potlesku. Na Velkém náměstí v Kroměříži příznivci známé advokátky připravili setkání, které se pyšnilo spanilou jízdou, legendární tatrou z Dakaru a hlavně bouřlivými ovacemi. Na místo dorazil i předseda strany PRO Jindřich Rajchl, který propálil k davu: „Nejnovější informace, kterou mám z velmi dobrých zdrojů. Vláda se dohodla s ČEZem a E.ONem, aby poslali vyúčtování až po volbách.“

„Vyúčtování pošlou až po volbách! Dohoda s vládou!“ Na akci Zwyrtek Hamplové silné věci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předvolební setkání s advokátkou Janou Zwyrtek Hamplovou, kandidátkou do Senátu v Kroměříži

Setkání na Velkém náměstí v Kroměříži zahájili spanilou jízdou za svobodu s vlajkami. 

Jízda na úvod setkání. Foto: Daniela Černá

Advokátku Janu Zwyrtek Hamplovou přišly v její kandidatuře do Senátu podpořit stovky lidí. „Jsem si vědoma, že je hodně soupeřů. Ale Českou republiku tak miluju, že jsem se na to už nemohla dívat. Už jsem si myslela, že na prahu šedesátky budu štrykovat, ale zatím štrykuje Pekarová,“ uvedla Hamplová za potlesku.

Advokátka se do veřejného života zapsala i svým působením ve skupině právníků Pro Libertate, které stálo za zrušením desítek opatření v době covidové epidemie. „Na to jsem nemusela být ani právnička. Na to stačilo být máma, babička a mít zdravý rozum. Říkala jsem si, že pokud bych spojila zdravý rozum se znalostmi, mohla bych na půdu Senátu donést, co umím. Nechci si z toho udělat profesi. Znám politiky, kteří jsou politiky od 18 let a nic jiného neumí. Já jsem se nejdřív něco naučila a vyhrála pár soudů,“ dodala.

Hamplová nesouhlasí s evropskou politikou. „Jak jsme dřív poslouchali Moskvu, teď posloucháme Brusel, ať je to jakákoli kravina. Selský rozum mi velí, že než vyhlásím sankce Rusku, uvědomím si odkud kam plyn vede. Je to jako bychom my dodávali jim. Je to naopak,“ uvedla advokátka a poděkovala za podporu.

Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová na pódiu s moderátorem. Foto: Daniela Černá

Jana Zwyrtek Hamplová pochází z Mohelnice, dřív pracovala jako starostka, pak se soustředila na veřejné právo. Rozhodnutí kandidovat do Senátu pro ni nebylo jednoduché. „Naši předkové bojovali za národní svébytnost. My ji teď prodáváme. Tomu se musí zabránit,“ vysvětlila.

Podpořit kandidátku do Senátu přijel synovec legendárního Karla Lopraise s Tatrou 815, která drží rekord na Rally Dakar. „Je to vozidlo, které se před ničím nezastaví, zvládne velmi náročný terén. Když sleduji Janu Hamplovu ve veřejném prostoru, do čeho je schopná se pustit a jaké kauzy vyhrát…“ vysvětlil svou podporu Milan Loprais.        

Legendární speciál na náměstí v Kroměříži. Foto: Daniela Černá

Dalším z hostů byl „spisovatel na cestách“ a brandingový konzultant Tomáš Lukavec. „Pokud chcete ušetřit na elektřině, vyhoďte televizi,“ doporučil. „To, jak se má člověk vedle nás, není jedno. Je to moc důležité,“ podotkl.

Do Kroměříže přijel i profesor, imunolog Jaroslav Turánek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

20:57 „Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

Bylo Česko terčem ruských tajných služeb, které chtěly prostřednictvím španělsky mluvícího cizince z…