Kauza plzeňské univerzity: Dvě ze tří rigorózních prací jsou neúplné

19.10.2009 13:02

Pověřený šéf plzeňské fakulty Jiří Pospíšil řekl, že dvě ze tří posledních rigorózních prací obhájených na právech v Plzni v říjnu před komisí v čele s exproděkanem Milanem Kindlem neodpovídají standardům.

Kauza plzeňské univerzity: Dvě ze tří rigorózních prací jsou neúplné

Nejde však prý o plagiáty ani podvodné práce, ale tyto práce mají problémy se svou kvalitou, rozsahem a obsahem. Pospíšil to řekl po přezkumu prací na fakultě.

Přezkoumání zadal u vedoucího katedry obchodního práva plzeňské fakulty Karla Eliáše. "Jsou určité nároky na tento typ práce a podle názoru pana profesora Eliáše nebyly splněny," uvedl Pospíšil.

V nejbližší době proto požádá o jakousi "supervizi" některého z předních expertů na zadaná témata z jiné právnické fakulty, aby bylo zajištěno srovnání. "Poté vše předám panu rektorovi a ten ať posoudí, zda zahájí odejmutí titulů, nebo ne," dodal.

Obhajovali práci bez vědomí nového šéfa fakulty 

Trojice uchazečů o titul JUDr. obhajovala práce 5. října bez vědomí nového šéfa fakulty. Bylo to už v době, kdy fakultou zmítaly skandály a její bývalé vedení v čele s děkanem Jaroslavem Zachariášem a proděkany Kindlem a Ivanem Tomažičem rezignovalo.

V komisi zasedli kromě Kindla i jeho dva spolupracovníci, předseda akademického senátu fakulty Daniel Telecký a Ondřej David, bývalý spoluvlastník soukromé Vysoké školy v Karlových Varech.

Řízení vzápětí vyvolalo pochyby, protože se údajně uskutečnilo "v tichosti" a informace prý nebyly předem zveřejněny, což odporovalo vnitřní směrnici fakulty. V reakci na to proto zastavil Pospíšil až do odvolání rigorózní řízení a zadal přezkum prací.

Práce obhajovali předseda karlovarského občanského sdružení Mladí duchem a právník Ronald Němec (ODS), Marek Šlégl působící mimo jiné v dozorčí radě společnosti ČEZ Energetické produkty a David Petrilák, jenž pracuje údajně jako koncipient v jedné z advokátních kanceláří. V pořádku byla pouze práce Marka Šlégla.

Foto: mediafax.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…