Šéf městských policistů svou práci skutečně opsal

26.10.2009 18:20

Šéf plzeňské městské policie Luděk Hosman potvrdil slovy svého právníka, že bakalářskou práci opsal od svého bývalého nadřízeného.

Šéf městských policistů svou práci skutečně opsal

Hosmanův právník Radek Ondruš ČTK potvrdil, že podezření týkající se opsání bakalářské práce je oprávněné. Základ práce je shodný s prací bývalého Hofmanova nadřízeného Radovana Sládka. "On to opsal a doplnil, včetně gramatických chyb. Je zřejmé, že měl počítačový základ. Do práce dodával samozřejmě také něco svého," řekl pro ČTK Ondruš. Podle něj tak není možné, aby Hosmanovi základ nedal sám Sládek.

Nyní čekají na rozhodnutí Západočeské univerzity, která rozhodne o dalších krocích. Podle právního zástupce je chyba hlavně na straně univerzity. Ta měla podle jeho mínění práci řádně prověřit. K práci neměli připomínky ani vedoucí ani oponent, což prý dokazuje selhání kontrolních mechanismů fakulty. "Měl být vedoucí práce, oponent, komise. Je zjevné, že to vůbec nečetli," dodal Ondruš. Omluvou pro Hosmana má být i fakt, že školu začal studovat dálkově a informace o pramenech a citacích mu prý nikdo nevysvětlil.

Jiří Pospíšil, dočasně pověřený vedením fakulty, na to reagoval slovy, že jestliže někdo vědomě vytvoří plagiát, je to jeho osobní selhání. Chybu vidí sice i na straně oponenta a konzultanta, ale podle něj není možné, aby věděli o všech pracích, co byly napsány. O dalším postupu vůči Hosmanovi rozhodne po dohodě s rektorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fra

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…