Bok napsal Rejžkovi: Jsi zmetek a srab, až tě potkám, tak ti nařežu

02.01.2010 4:23

Nebývale ostrá korespondence se rozvinula mezi dvěma veřejnými osobnostmi. Politický aktivista John Bok obvinil kritika Jana Rejžka z toho, že se za minulého režimu paktoval s komunisty, proti kterým teď prý brojí.

Bok napsal Rejžkovi: Jsi zmetek a srab, až tě potkám, tak ti nařežu

Na počátku sporu, který přinesl server Britské listy, je petice žádající odvolání šéfa Ústavu pro studium totalitních režimů Pavla Žáčka. Jedním z jejích organizátorů je právě politický aktivista John Bok.

Rejžek se Žáčka zastal a Bokovi odeslal velmi drsné psaní. Stálo v něm následující:

"Víš co, Johne, jdi už do prdele. Co bych najednou hledal svého estébáka? Rozvířils s Pencem absurdní protižáčkovskou petici, abyste chránili jasné prase - estébáka Skalníka, Vašeho kámoše. Sám kreješ Jemelíka v Šalamounovi atd. O co ti jde? Ano, je dobré náhle vědět po dvaceti letech, kdo je kdo. Ví se to ovšem už dávno, jen Ty to nevnímáš, takže si tyhle kecy strč do řiti a zatanči si s chaoty typu Cibulky a Pence za zvuků garmošky Jima Čerta a Jarka Nohavici."

Pisálek a srab

Bok si však Rejžkova ostrá slova nenechal vůbec líbit. "Za totáče jsi byl posraný až za uši, a jen protože tě přizvali na Lipnici, tak jsi se stal hrdinou za pět minut dvanáct, když už šlo o hovno. Než o někom, ty ubožáku, budeš říkat, že je prase, tak si musíš v prvé řadě vzpomenout, co jsi dělal za totality ty sám. Sportovního pisálka. Režimního slouhu," napsal mu hned v úvodu.

V poměrně rozsáhlém listu, který z převážné části vyplňují expresiva nejhrubšího zrna, Bok Rejžkovi, jenž je známým kritikem prorežimních osobností z předrevolučních časů, mimo jiné vyčítá: "Lezls komunistům do zadku tak dlouho, až nakonec tě za tvoji horlivost soudruzi odměnili, žes mohl zvracet do Tvorby, což byla de facto tiskovina ÚV KSČ."

Podle Boka Rejžek dnes například kritizuje neškodnou Helenu Vondráčkovou, ale na ty, kteří skutečně za minulého režimu páchali zločiny, si prý netroufne.

Samotného Žáčka Rejžek podle Boka hájí, protože je prý "ze stejného kadlubu", oba byli studenti novinářské fakulty.

"Věř mi, ty hovado upadlé, že až tě potkám, tak ti nařežu, jako ti nenařezal ještě nikdo v tvém životě," slibuje Bok Rejžkovi.

"Je navíc příznačné, že seznamy estébáků, na jejichž stránky jsem mailem odkázal z důvodů, aby lidé mohli najít ty, kteří se podíleli na zločinech komunismu a dnes si žijí jako prasata v žitě, obdobně jako ty, nebo jsou v BIS, u policie tec., tě nezajímají," píše dále Bok. A v úplném závěru pak Rejžkovi navrhuje, aby odešel do míst, kam prý patří.

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…