Pančovaný alkohol? Jeho výrobu prý zajišťuje Pitr

14.04.2010 15:33

Ač to zní zcela nevěřitelně, uprchlý podnikatel Tomáš Pitr má v Česku řídit černou výrobu a distribuci alkoholu. Uvádí to server Aktuálně.cz. „Pod palcem“ má mít Pitr údajně až polovinu veškerého trhu a s lihovinami.

Pančovaný alkohol? Jeho výrobu prý zajišťuje Pitr

Tomáš Pitr byl kdysi odsouzen za daňové úniky na pět let do vězení. Jenže do něj nikdy nenastoupil. Před spravedlností se ukrývá v zahraničí. Přesto se podle Aktuálně.cz na dálku zapojil do tuzemských machinací s alkoholem.

Na Pitrovo jméno narazili soukromí detektivové, které si najalo několik prestižních výrobců alkoholu. Těm vrtalo hlavou, že je na černém trhu obrovské množství pančovaného, tedy jimi nevyrobeného alkoholu. Chtěli tedy vědět, odkud vítr fouká...

Nakonec prý zjistili zcela nepochopitelnou věc: přes bílé koně a další nastrčené podnikatele založil síť s lihovinami právě Tomáš Pitr. „Přes nastrčené osoby investuje do velkoskladů, včetně jednoho obřího ve východních Čechách a stojí za několika lihovary i likérkami, které kromě oficiální a legální výroby alkoholu či jeho distribuce zaměřují část své činnosti právě na okrádání státu," napsal server.

Stát z černého prodeje nemá ani korunu

Kámen úrazu je totiž v tom, že z takto vyrobeného a prodaného alkoholu nemá stát ani korunu. Aby se totiž nelegálním výrobcům „kšeft" vyplatil, neodvádějí státu žádné daně. Navíc prý je Pitr v dokonalém závětří - ačkoliv má v podstatě pod kontrolou celou výrobní a distribuční síť, jeho jméno se nikde neobjevuje. Navíc soukromí detektivové zachytili informace, že Pitr do obchodů investoval část peněz, které před lety získal prodejem ústecké chemičky Setuza.

Zjištění detektivů také údajně korespondují se zprávami, jimiž disponují bezpečnostní složky státu, které se už roky snaží uprchlíka dopadnout a monitorují jeho aktivity. "Obchody s alkoholem tu řídí přes své lidi, on sám přímo nikde nefiguruje," cituje server státního úředníka obeznámeného s pátráním po uprchlém podnikateli.

Každá druhá láhev je falešná

Obchod s alkoholem prý v posledních měsících nabyl takových rozměrů, že začal ve velkém ohrožovat právě tradiční výrobce alkoholu. „Situace dospěla tak daleko, že i podle lidí, kteří jsou do podloudných obchodů zapojeni, je dnes už téměř každá druhá láhev alkoholu falešná," uvedl například pro Českou televizi ředitel likérky Stock Plzeň - Božkov.

Navíc Pitr kromě daňových úniků, kterých se měl podílet s podnikatelem Miroslavem Provodem a za něž byl pravomocně odsouzen, bývával v propojení i se zavražděným podnikatelem Františkem Mrázkem. Média o těch dvou v minulosti spekulovala, že se ale „rozkmotřili" a to údajně kvůli prodeji Setuzy. Následně si měl Pitr objednat vraždu Mrázka. Tato hypotéza se ale dosud nepotvrdila. Policie totiž Mrázkovu vraždu nikdy neobjasnila.

Čtěte také:
Klaus udělil milost Mrázkovým a Pitrovým lidem 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…