Věci veřejné zastavily referendum. John je ale v klidu

09.07.2010 16:49

Věci veřejné musely na svých stránkách zastavit referendum o koaliční smlouvě. Objevily se totiž technické problémy. Hlasování znovu začne v sobotu v 10 hodin a skončí v tutéž dobu v pondělí.

Věci veřejné zastavily referendum. John je ale v klidu

Věci veřejné zastavily referendum, v kterém měli véčkaři říci ano nebo ne koaliční smlouvě, kterou se strana chystá v pondělí v 18 hodin podepsat.

Podle informací, které našemu serveru potvrdil garant Věcí veřejných pro referenda a ankety Viktor Paggio, se při hlasování objevily chyby hned dvě.

Problémy byly dva. S heslem a s obrázkem

„Protože jsme se snažili o maximální zabezpečení, heslo pro přihlášení véčkaře muselo obsahovat číslo a velké písmeno. To jsme také hned, jak to bylo možné, komunikovali véčkařům direct mailem. U přihlašovacího okénka se jim to však nezobrazovalo, takže se někteří z nich nemohli zalogovat," sdělil Paggio ParlamentnímListům.cz.

Další problém spočíval v grafickém zobrazení výsledku hlasování. „Pokud dal hlasující „ano", zobrazil se mu obrázek se slovem ano, stejná odpověď se mu však zobrazila i v případě, že hlasoval pro „ne"," uvedl Paggio.

Hlasování se tak posouvá na sobotní ráno. Začne v 10 hodin, a skončí v pondělí toutéž dobou. Věci veřejné tak budou mít operační čas do 18 hodin, kdy má k podpisu smlouvy dojít.

John je v klidu. Je to dobrá reklama, říká

Předsedu Věcí veřejných Radka Johna však tyto problémy nevzrušují. Soudě podle jeho chování na tiskové konferenci, kde lídři koalice oznamovali, že je koaliční smlouva připravena k podpisu, je za tuto situaci spíše rád.

„Teď si určitě všichni novináři pomyslí, že jsme to udělali schválně, abychom vyburcovali všechny véčkaře k hlasování. To není pravda, ale je fakt, že je to dobrá reklama a jsme za to rádi," prohlásil John se smíchem, který však rozhodně nebyl ve tvářích jeho koaličních partnerů.

Šéf poslanců ODS Petr Tluchoř, který se rovněž účastnil koaličních jednání, pro ParlamentniListy.cz odmítl, že by panovaly obavy z internetového hlasování Véčkařů. "Pevně věřím, že ani v jedné ze stran se schválením nebude žádný problém," vzkázal Tluchoř.

Stranická grémia koaličních stran budou jednat o smlouvě ještě během pondělí.

Více:

Majitel Věcí veřejných? Škádlení v koalici

Dohoda o vládě může padnout v referendu Véčkařů. Kalousek věří v autoritu Johna

Referendum VV musí být úspěšné jako nikdy předtím, jinak krach

Foto:veciverejne.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…