Majitel Věcí veřejných? Škádlení v koalici

09.07.2010 10:12

Po špičkách kolem sebe určitě nechodí vyjednávači tří koaličních stran, jejichž společná vláda se od příštího týdne stane skutečností. Naposledy poškádlil Věci veřejné předseda TOP 09.

Majitel Věcí veřejných? Škádlení v koalici

Už je všechno domluveno, už je všechno hotovo, mohli by si mnout ruce vyjednávači ODS, TOP 09 a Věcí veřejných nad koaliční smlouvou, která umožní příští týden jmenování jejich společné vlády. Dalo by se proto čekat, že se případné výhrady k partnerům v budoucím kabinetu alespoň na chvíli odsunou do pozadí a na povrch vyplavou až po nějaké době společného vládnutí.

O to více překvapilo, když se v dnešním vydání deníku Právo objevil výrok předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga k referendu Věcí veřejných, které má schválit koaliční program a vstup VV do vlády: „Jsem si jist, že majitel této strany se postará o to, že k žádné blamáži nedojde."

Jde o výrok z mrtvolných časů, zlobil se John

„To je starý výrok," reagoval rozzlobeně pro ParlamentníListy.cz předseda Věcí veřejných Radek John. Lídři stran si prý hned na začátku vyjednávání řekli, že si budou důvěřovat, jinak by dohody ani společné koaliční vládnutí neměly smysl. „Jsem si jist, že pan kníže se za dobu koaličního vyjednávání přesvědčil, že Věci veřejné nemají majitele," tvrdil John přesvědčivě.

Věci veřejné mají kolem čtyř tisíc členů a přes 17 tisíc tzv. véčkařů, kteří podporují program strany a mohou v referendech spolurozhodovat o programu. Podle Johna by bylo jejich urážkou domnívat se, že strana je majetkem jednoho člověka. „Jde o výrok vytažený z mrtvolných časů. Navíc pan kníže je teď ve Vídni," argumentoval předseda VV proti aktuálnosti výroku.

Řekl nám to aktuálně, oponovali z deníku Právo

Komu věřit více, úmluvám politiků, nebo novinářům, že nevytahují výroky z dávné minulosti podle toho, jak se jim do článku právě hodí? „Jde o aktuální výrok pana Schwarzenberga. Tohle řekl včera," odpověděl za redakci zpravodajství deníku Právo Lukáš Bek, kterého ParlamentníListy.cz požádaly o vyjádření k aktuálnosti použitého výroku.

Čtěte také:

Velmi křehké vládní vztahy. Kdo koho nesnáší? 

Schwarzenberg: Buchta Věcí veřejných je zatím celkem dobrá 

Firma si osvojila politickou stranu, říká Schwarzenberg vůči VV 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…