Palas se údajně snaží naklonit si policii darem auta

26.09.2010 7:18

Podle občanských demokratů se sociálnědemokratický hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas snaží korumpovat místní policii darováním luxusního automobilu.

Palas se údajně snaží naklonit si policii darem auta

Krajské vedení se na posledním zasedání zastupitelstva pokusilo prosadit bod „Darování přebytečného majetku Moravskoslezského kraje - automobilu ČR - Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje".

Podezřelý dárek

V praxi šlo o převod luxusního vozu Audi A8, využívaného hejtmanem, na krajské ředitelství policie.

Tato snaha obdarovat muže zákona přichází ve chvíli, kdy má hejtman Palas problém vysvětlit, kde vzal finance na stavbu penzionu v Ludvíkově.

Zastupitelé z řad opozice šéfa kraje podezírají, že se snaží nákladným darem ovlivňovat vyšetřování policie, která by se mohla spolu s finančním úřadem podezřelou investicí zabývat. Jaroslav Palas, který se chystá kandidovat do Senátu, totiž odmítá na otázky týkající se penzionu odpovídat.

Mimo vkus a soudnost

"Už samotný návrh je skandální, přestože zastupitelé v závěru zatáhli za záchrannou brzdu, když už tu reflexi neměla rada kraje," řekl k pokusu o převedení limuzíny nynější ministr životního prostředí Pavel Drobil z ODS.

"Pokud v době, kdy se v kraji řeší financování hejtmanova penzionu pan Palas a jím a komunisty ovládaný kraj nabízí krajskému policejnímu ředitelství hejtmanovu takový dar, tak to považuji za hranicí jakéhokoliv politického vkusu a soudnosti," odsoudil svého soka ministr.

Rozprava týkající se převodu vozidla byla asi nejprobíranějším bodem celého zasedání zastupitelstva, proti radním navrhujícím převod se nakonec postavili i jejich straničtí kolegové, ruku pro podporu zvedlo pouhých 28 radních.

Policisté stejně nemají na benzín

"To by mne zajímalo, co budou policisté dělat s vozem s takovou spotřebou, když se v současnosti všude šetří a omezuje se i příděl benzinu pro hlídkové vozy," pobavil zastupitele během rozpravy sociální demokrat Karel Sibinský.

Mluvčí policejního ředitelství Darina Majková záměr obhajovala s tím, že by limuzínou měli být převážení důležití hosté.

"V rámci služeb, které ze zákona poskytujeme, máme široký sortiment vozů od nižších až po nejvyšší kubatury. Nabídky kraje jsme chtěli využít i z toho důvodu, že se kvůli známým finančním problémům v rezortu hned tak k nákupu obdobných automobilů nedostaneme," uzavřela mluvčí.

Čtěte také:

Palas dělá mrtvého brouka, kde vzal peníze na penzion tají

Nimrod Palas se chce přes zvěřinové recepty dostat do Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…