Babiš v Ostravě překvapil. Hledal si tu zaměstnance

18.04.2012 13:40

Kdo čekal, že Andrej Babiš povede na fakultě bezpečnostního inženýrství TU-VŠB politické řeči a agitaci, byl zřejmě nepříjemné zklamán. Babiš přišel na vysokoškolskou půdu především prezentovat svou firmu Agrofert a její úspěchy. A netajil se úmyslem získat ty nejlepší z nejlepších pro svou firmu. Stalo se tak v rámci plánovaného setkání studentů s děkanem, profesorem Pavlem Poledňákem a prezentace projektu SefetyAgent, který by měl posilovat partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu.

Babiš v Ostravě překvapil. Hledal si tu zaměstnance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Andrej Babiš se studentům krátce představil, vzpomenul si na svá vysokoškolská studia v Bratislavě, nástup do prvního zaměstnání v Chemapolu a také svou pětiletou misi v Maroku. „Agrofert jsem vymyslel, když jsem se dověděl, že Mečiar s Klausem chtějí rozdělit republiku. Začínali jsme ve čtyřech lidech se 100 tisíci korunami na účtu. Naše firma je produkt našich lidí,“ řekl studentům Babiš s tím, že dnes je tento průmyslový konglomerát třetí v republice hned po Škodě a ČEZ-u.

Chemička v Číně byl můj největší omyl

Přiznal také to, že se firma spálila na podnikání v Číně: „Koupili jsme v Číně chemičku, což dnes považuji za svůj největší omyl, protože Číňané se snaží především Evropany co nejvíce podvést,“ řekl Babiš.

Představil své podnikání v rámci Evropy a zdůraznil, že největší zisky má firma z chemiček, kterých vlastní několik.

Dotknul se ve své přednášce také 40 procentního dovozu potravin do České republiky. A to považuje za velký problém zejména proto, že bezpečností potravin se u nás nikdo pořádně nezabývá. Ohradil se proti tvrzení bulvárního plátku, že právě on stojí za zdražováním potravin. Velké řetězce, které si diktují ceny v republice, nazval teroristy.

A zdůraznil, že ztrátovost potravinářských firem kryje právě z výnosů chemického průmyslu.

Kromě toho přiznal svůj dluh ve spolupráci s vysokými školami a slíbil, že se jim bude více věnovat. 

Nejdůležitější je pro nás emoční inteligence

„Pro mne jsou důležité cíle a energie člověka. A velmi důležitá je pro naše firmy takzvaná emoční inteligence. Potřebujeme opravdu lidi všech možných profesí,“ zdůraznil studentům na závěr svého vystoupení Babiš.

V dalším vystoupení pak vysvětlil generální ředitel firmy DEZA Zbyněk Průša studentům, jaké hledají profese do chemického průmyslu, s tím, že když hledají právníka, přihlásí se 20 uchazečů. Když hledají bezpečnostního technika, nepřihlásí se nikdo.

Posledním z agitátorů firmy Agrofert byl personální ředitel Daniel Rubeš, který také nastínil možnosti, jak ve společnosti získat zaměstnání.
Diskuse po jejich vystoupeních však žádná nebyla. Nikdo ze studentů či vyučujících se totiž s žádným dotazem na Andreje Babiše, ani další přednášející nepřihlásil.
 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Vidiševská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…