Ministryně odjela, Kyselka má další skandál. Neví se, komu patří

26.04.2012 10:06

Jen co ze zchátralých lázní Kyselka odjela ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09) a její návštěva vyvolala další vlnu naděje, že bude někdejší lázeňská perla přece jenom zachráněna, vytryskl kolem zbědovaného areálu další skandál.

Ministryně odjela, Kyselka má další skandál. Neví se, komu patří
Foto: Hana Čechová
Popisek: Zdevastované Lázně Kyselka u Karlových Varů

Členové Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví ČR svolali tiskovou konferenci, na niž vyjádřili své přesvědčení, že většinovým vlastníkem lázeňských objektů v Kyselce je společnost Karlovarské minerální vody. Ta to ovšem popírá.

Je zajímavé, že Asociaci k tomuto zjištění vyprovokoval samotný generální ředitel Karlovarských minerálních vod  Alessandro Pasquale. Na slyšení v senátu na téma záchrany Kyselky ji vyzval, aby předložila důkaz, že C.T.S.-DUO, většinový vlastník lázeňských domů v Kyselce, je bílým  koněm KMV: “Výzvu dona Pasqualeho jsme vyslyšeli a  přehledně jsme zmapovali vlastnické vztahy společnosti C.T.S - DUO, respektive, jejich jednatele Petra Dostála a Antonia  Pasqualeho, otce Alessandra,“ sdělil víceprezident  Asociace Martin Kadrman ParlamentnímListům.cz.

Patří Donu Pasqualemu?


Z analýzy, kterou členové Asociace následně provedli ,vyplývá podezření na sofistikované propojení  firem KVM a C.T.S- DUO. Tato společnost byla několikrát přejmenována, nyní se jmenuje RIS. Jedním z důkazů je fakt, že obě firmy mají stejnou korespondenční adresu: “Z  toho  vyplývá, že prostřednictvím vzájemně propojených firem vlastní lázeňské objekty Antonio Pasquale, respektive Karlovarské minerální vody. S těmito znepokojivými  skutečnostmi byl ihned seznámen předseda senátního Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská  práva a petice Jaromír Jermář a zpravodaj petice Zachraňte lázně Kyselka PaedDr. Václav Homolka,“ sdělil ParlamentnímListům.cz Martin Kadrman.


Vedení společnosti Karlovarské minerální vody však tvrzení Asociace odmítá: „Pan Kadrman opět sestavil řetězec účelově vybraných dílčích střípků. Veškeré informace, které prezentoval na tiskové konferenci jako výsledek investigativní práce, jsou dlouhodobě veřejně dostupné. Nikdy nikdo netajil, že předsedu představenstva KMV pana Antonia Pasquale a pana Petra Dostála pojí dlouholetá známost, především díky spolupráci v Italské obchodní komoře. Veřejné obchodní vztahy obou pánů, navíc datované do doby dlouho před aktivitami CTS Duo v Kyselce, konspirační teorie pana Kadrmana o komplotu těžko mohou doložit. Jakkoli emotivní vyjádření aktivisté používají, nic to nemění na skutečnosti, že KMV nikdy objekty lázní v Kyselce nevlastnila,“ řekla ParlamentnímListům.cz  manažerka KVM pro styk s veřejností Bibiana Beňová.

Finito?


Ať jsou však obě firmy propojeny nebo ne, stejně již nehraje žádnou roli, ostatně v neustálých mediálních přestřelkách se již nikdo neorientuje. Příkladem je další stanovisko KVM:“ Ve snaze o obnovu Kyselky představily obě společnosti společný projekt revitalizace. Kvůli mediální skandalizaci se však společnici pana Dostála v CTS Duo rozhodli dál se v projektu v Kyselce neangažovat. Proto pan Dostál veškeré aktivity spojené s Kyselkou převedl na sebe a novou společnost RIS a oddělil je od CTS Duo. Nyní oba subjekty (RIS i KMV) dál jednají s orgány státní správy jako jedinými legitimními partnery dialogu o obnově Kyselky o možnosti rekonstrukce objektů, které vlastní. KMV zahájí rekonstrukci dvou objektů ve svém vlastnictví v hodnotě 60 milionů korun jakmile obdrží stavební povolení.“ 


Mezi oběma znepřátelenými stranami stojí starostka obce Kyselka Petra Hoffmannová (NEZ), která se obává nejhoršího: “Pokud bude válka mezi oběma tábory dále trvat, za dva roky již nebude co chránit,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…