Byznysmen Jančura dál šťourá do Kalouska: Řekl, kolik si prý nakradl

16.07.2012 4:39 | Zprávy

Ostrý telefonát s Miroslavem Kalouskem prý měl i majitel Student Agency Radim Jančura. Stalo se tak poté, co o ministru financí veřejně řekl, že si nakradl miliony a patří mezi nejbohatší lidi v zemi. Nyní Jančura přichází s "informací", že Kalousek z hazardu ročně pobírá 500 milionů korun a do konce roku prý skončí v politice. Ministra Kalouska tyto řeči nevzrušují. Jančura prý bude potrestán tím, že Kalouskovi zaplatí náklady na právníka.

Byznysmen Jančura dál šťourá do Kalouska: Řekl, kolik si prý nakradl
Foto: rep
Popisek: Radim Jančura

O telefonátu ministra financí Miroslava Kalouska s vyšetřovatelem sporného nákupu letounů CASA veřejně debatuje už delší dobu. Během čtvrtečního jednání sněmovního bezpečnostního výboru navíc policejní prezident Petr Lessy uvedl, že ministr financí opakovaně volal i jemu s tím, že všichni budou v krátké době stíhání. Na pátečním plénu Poslanecké sněmovny pak poslanec VV přečetl přepis hovoru mezi ním a Kalouskem, kde vůči němu ministr používal velmi expresivní slovník a v závěru mu řekl, že dostane přes hubu.

Nátlak a nadávky po telefonu ze strany místopředsedy TOP 09 jsou prý běžnou věcí. Potvrzuje to majitel dopravní společnosti Student Agency Radim Jančura, který navíc nově přichází s informací, že Kalousek ročně z hazardu inkasuje půl miliardy korun. Je navíc přesvědčen, že do konce roku ministr financí opustí politiku. „Dávám na to krk,“ říká přesvědčivě.

Hulvátsky na mě řval

V komentáři na zveřejněný obsah hovoru s poslancem VV Skokanem navíc říká, že takový styl komunikace je pro Kalouska typický, sám prý telefonát v podobném stylu zažil. „Bylo to v době, kdy jsem veřejně prohlásil, že patří mezi nejbohatší Čechy a že si musel nakrást miliardy. Zrovna jsem tehdy byl na dovolené a on se mi ozval, trochu hulvátsky na mě řval a řekl mi, že dráždím kobru bosou nohou,“ vzpomíná Radim Jančura.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

4:44 Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

Kdo nejde s námi, jde proti nám. Výhrůžky. Jako za Klementa Gottwalda. Takové a další komentáře padl…