Komunista poplival vládu: Metylalkohol je zástěrka. Zabíjíš ty

17.09.2012 20:06 | Zprávy

V souvislosti s otravou mnoha Čechů alkoholem se množí debata o tom, kdo za úmrtí může. Roste počet názorů, že nejen výrobci alkoholu. Ale také vláda.

Komunista poplival vládu: Metylalkohol je zástěrka. Zabíjíš ty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Češi v současnosti nemají na růžích ustláno. Kromě vážných zdravotních potíží, které mnohým z nich způsobil pančovaný alkohol, je trápí také zvyšování DPH spojené s růstem cen. A tedy další zásah do jejich peněženek.

Podle europoslance Hynka Fajmona (ODS) tyto faktory společně s nedostatečnou kontrolou ze strany státních orgánů - například právě u alkoholu - mohou, dovedeno ad absurdum, způsobovat řadu předčasných úmrtí. 

Fajmon: Jde o život

„Kombinace chudoby, vysokých daní na alkohol a nedostatečného dohledu kontrolních orgánů je pravou příčinou smrti těch několika lidí. Doufejme, že si to všichni uvědomí a ujmou se nápravy. Jako vhodný nástroj se mi jeví zavedení licencí pro obchodníky s alkoholem, což je praxe, kterou používá celá řada evropských států. Regulace podnikání v tomto odvětví by měla být rozhodně daleko přísnější než dosud. Může totiž jít i o život,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Fajmon údajné důvody, proč v uplynulých dnech v souvislosti s otravou alkoholem přišly o život již dvě desítky lidí. Naznačuje také, že nemusí jít o poslední mrtvé.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

4:44 Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

V Praze má vyrůst unikátní hudební komplex. Navrhovaná budova Vltavské filharmonie by mohla hlavnímu…