Amnestie a Union Banka? Propojení prověřím, slíbil Blažek u Moravce

20.01.2013 13:00 | Zprávy

Hosty Otázek Václava Moravce byli ministr spravedlnosti Pavel Blažek a jeho stínový protějšek z ČSSD, neúspěšný kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier. Pohádali se kvůli státnímu zástupci Zdeňku Koudelkovi, který se údajně podílel na amnestii prezidenta Václava Klause. Shodu našli u nutných změn trestního řádu.

Amnestie a Union Banka? Propojení prověřím, slíbil Blažek u Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek na kongresu ODS

Koudelka nebyl podle Blažka v žádném případě spojkou mezi ministerstvem spravedlnosti a Pražským hradem. „On v roce 2008 dostal na Nejvyšším státním zastupitelství úkol připravit text amnestie. Není mu ale známo, co se s tím textem stalo,“ uvedl.

„Já jsem ke Zdeňkovi Koudelkovi velmi kritický. Jako ministr spravedlnosti bych si ho na stáž na ministerstvo nikdy nevzal,“ řekl jednoznačně Dienstbier a doplnil, že Blažek má ke Koudelkovi blízko a dokonce spolu zakládali akciovou společnost.

Propojení s Union bankou?

„Obchodní partneři před dvanácti lety? To je hezké zmiňovat v televizi, ale je to trošku podpásové,“ uvedl Blažek. Dienstbier ministra obvinil, že Koudelka je na ministerstvu i jako státní zástupce zaměstnán jako člověk pobírající pohádkový plat. Prý má přezdívku trafikant.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

4:45 900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

Nová kniha Petra Fialy o vládnutí během krizí vyšla v malém nákladu v nakladatelství, které je s Fia…