Co řeší senátor Drahoš a spol.: Babiše? Rozpočet? Zapomeňte. Získali jsme jejich maily. Chtějí nové auto, tempomat, silný motor. A nejen to

20.12.2020 4:50 | Zprávy

Naší redakci se od jednoho ze členů Parlamentu podařila získat vzájemná korespondence zástupců horní komory. Je pouze pár dnů stará. Zdroj k tomu poznamenal, že by bylo dobré vidět, čím se kolegové Drahoš, Bek, Fischer nebo Horník zabývají.

Co řeší senátor Drahoš a spol.: Babiše? Rozpočet? Zapomeňte. Získali jsme jejich maily. Chtějí nové auto, tempomat, silný motor. A nejen to
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Jiří Drahoš v Liberci

O Senátu se často hovoří jako o odkladišti. Jiní namítají, že jde o pojistku demokracie, bez které by Sněmovnou prošla řada paskvilů. I tak provází senátní volby dlouhodobě nízká účast a lidi řadu z jednaosmdesáti jmen ani neznají. S o to větším nadšením ParlamentníListy.cz kvitovaly informace našeho zdroje, který se svým kolegům v centru Prahy doslova vysmál.

„Je to až neuvěřitelné, kdy slyším ta hlasitá prohlášení pánů Drahoše a Fischera o demokracii a nekázni ministryně financí nebo kýho čerta, zatímco si ve svých mailech dohadují požadavky na nová auta. Lidé by měli vědět a znát priority pánů kolegů," upozornil náš zdroj. Jeho identitu samozřejmě známe, a neprozradíme.

Z mailů, které máme k dispozici, vyplývá, že jejich obsah četlo mnoho senátorů. Za všechny jmenujme neúspěšného prezidentského kandidáta Jiří Drahoše, jeho kolegu Pavla Fischera, prakticky neznámou lidoveckou senátorku Šárku Jelínkovou nebo Mikuláše Beka. Ten byl mimochodem v roce 2018 zvolen na teplé místo senátora za multi-sestavu ZelODSSTANTOP09. Alespoň tak zní zkratka subjektu na oficiálních stránkách horní komory českého Parlamentu.

Ale k věci.

Ráznou komunikaci vykopnul 17. prosince odpoledne zástupce STANu Zbyněk Linhart. Tento mediálně neviditelný předseda Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí a současně člen jistě zásadního Podvýboru pro regiony v transformaci, Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí se rozčílil, že v Senátu nefunguje wifi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

4:45 900 kusů, ale peníze se kutálí. Kniha Petra Fialy o úspěšné vládě

Nová kniha Petra Fialy o vládnutí během krizí vyšla v malém nákladu v nakladatelství, které je s Fia…