Historie prý nezapomíná. Fiala, Bartoš, Rakušan, Jurečka a jejich škraloupy

04.10.2021 10:17 | Zprávy

Naše redakce obdržela materiál, ve kterém jsou konkrétně rozepsány přešlapy různých kandidátů opozice. Některé z nich jsme se rozhodli zveřejnit. Konkrétně jde o členy hnutí STAN, kandidáty koalice SPOLU či o Piráty.

Historie prý nezapomíná. Fiala, Bartoš, Rakušan, Jurečka a jejich škraloupy
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka

Začněme u hnutí STAN a konkrétně u Věslava Michalika. Středočeský zastupitel, kandidát na ministra financí. V roce 2018 se hovořilo o jeho možném střetu zájmů, kdy jako radní Středočeského kraje s odpovědností za regionální rozvoj prosadil pronájem nemovitosti v Dolních Břežanech spolku Středočeské inovační centrum.

„Zřizovatelem spolku je Středočeský kraj a spadá do působnosti radního pro regionální rozvoj. V té době byl ovšem Věslav Michalik také členem představenstva Středočeského inovačního centra. Peníze za pronájem měly jít společnosti s ručením omezením s Michalikovou příbuznou na pozici jednatelky,“ stojí v materiálech.

Dalším je Vít Rakušan, exstarosta Kolína, jednička na kandidátce koalice PirSTAN a také kandidát na ministra vnitra. Z jeho přešlapů můžeme zmínit vyplacenou odměnu, kterou schválilo kolínské zastupitelstvo. Nebylo však řečeno, v čem ta mimořádná práce spočívala. Peníze prý byly dány za běžnou pracovní náplň starosty města.

Zmíněn byl také dar ve výši 100 tisíc korun pro STAN od firmy Geosan Development.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

20:57 „Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

Bylo Česko terčem ruských tajných služeb, které chtěly prostřednictvím španělsky mluvícího cizince z…