K*kot bylo to nejmírnější slovo. „Ječel, že se klepaly okenní tabulky," popisuje svědek jednání vlády

18.03.2021 13:41 | Zprávy

Že je Andrej Babiš velice svérázný, co se jednání s lidmi týká, není žádná novinka. Na veřejnost už před dvěma týdny začaly prosakovat informace o tom, jak hovoří s ministrem zdravotnictví Blatným. Příběh má pokračování, podařilo se zjistit PL.

K*kot bylo to nejmírnější slovo. „Ječel, že se klepaly okenní tabulky," popisuje svědek jednání vlády
Foto: repro FB, tan
Popisek: Andrej Babiš

Je to již rok, co se koronavirová pandemie naplno rozhořela v Evropě. U klíčových úředníků na českém Ministerstvu zdravotnictví se prý po dvanácti měsících v totálním zápřahu začíná projevovat vyčerpání. A když se k tomu přidá nejistota kolem osudu ministra Blatného a mezi úředníky slavné cholerické výstupy premiéra Babiše, stává se prý sídlo ministerstva na Palackého náměstí domem apatie, nebo naopak hysterie.

„Atmosféra na ministerstvu je opravdu špatná,“ citovala Prima důvěryhodný zdroj z řad úředníků. Většina z ministerského osazenstva prý po roce, kdy úřad funguje prakticky nepřetržitě v krizovém režimu, podléhá apatii.

„Zaměstnanci a takoví ti vyšší úředníci se zavřeli ve svých kancelářích a už jen čekají, až bude konec a přijde nová vláda. Už jsou vyždímaní,“ říká bývalá zaměstnankyně, která v minulých dnech raději podala výpověď.

Náměstek Aleksi Šedo a několik dalších důležitých úředníků již v minulých dnech odešli. Například koordinátor očkování Zdeněk Blahuta, který po svém odchodu nezvykle otevřeně do médií řekl, že je rád, že to má za sebou. Nebo Marián Hajdúch, vedoucí laboratorní skupiny ministerstva.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

20:57 „Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

Bylo Česko terčem ruských tajných služeb, které chtěly prostřednictvím španělsky mluvícího cizince z…