Klausův Hájek: Musíme bojovat proti současnému otrockému systému. Připravme se na kolaps civilizace

03.06.2014 11:10

REPORTÁŽ Konzervativní Akce D.O.S.T. uspořádala debatu k výsledku voleb do Evropského parlamentu. Vystoupil na ní známý britský euroskeptik John Laughland, který nyní žije ve Francii, a bývalý vicekancléř prezidenta Václava Klause Petr Hájek, který přirovnával neúčast v eurovolbách k dobám vlády KSČ v Československu a pasivní reakci obyvatel.

Klausův Hájek: Musíme bojovat proti současnému otrockému systému. Připravme se na kolaps civilizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek s Michalem Semínem na akci D.O.S.T.

Předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín na úvod řekl, že nepatří k těm, kteří si myslí, že úspěch euroskeptiků v eurovolbách znamená, že je Evropská unie na lopatkách. Podle něho to naopak může vést k větší centralizaci EU a semknutí elit, které usilují o odstranění demokracie a evropský centralismus.

Bruselský lid buduje komunismus, ale čeští lidé na to bodají

Šéfredaktor kontrarevolučního serveru Protiproud.cz Petr Hájek vystoupil s provokativním příspěvkem. Nízká volební účast v Česku v eurovolbách je podle něho velmi pozoruhodná. Lidé nepřišli, protože stejně věděli, že eurovolby neznamenají reálnou volbu a věděli, že když půjdou k volbám, stejně nic nezmění. Oprávněně to považovali za zbytečnost.

Jedná se podle něho o fenomén antivoleb. V době „komunismu“ u nás lidi chodili k volbám, protože věděli, že nic nezmění a že kdyby k nim nešli, uškodí si. Nyní také nešli k volbám, protože věděli, že také nic nezmění. Socialistický systém nepadl kvůli tomu, že proti němu někdo bojoval, ale že proto, že se na tom mocní hráči v zákulisí dohodli.

„V socialistickém Československu platilo, že lid buduje socialismus, ale lidé na to bodají. Nyní platí, že bruselský lid buduje komunismus, ale čeští lidé na to bodají,“ řekl Hájek.

Je třeba bojovat proti systému. Přijde velký karambol

Eurovolby v Česku nominálně vyhráli havlisté, ale reálně zvítězili nevoliči a nepolitika. Hájek proto přišel s polovážně míněným návrhem, že by bylo dobré založit Stranu nevoličů. Programem by bylo: „nevolte nás, nevolte vůbec.“ Podle Hájka totiž na současném hřišti, jak je nastaveno, nelze vyhrát a nelze artikulovat voličské zájmy.

„Je třeba bojovat proti systému. Na hřišti nelze vyhrát, nelze to změnit, to je iluze. Je třeba vystoupit z otrockého systému a režimu, který vede k totalitě,“ říká Hájek. Změnu může přinést až kolaps systému.

Podle něho je třeba se smířit s tím, že v dohledné době nás nebude nikdo v politice reprezentovat. Ale pokud nebudou zájmy reprezentovány, tlak v papiňáku bude stoupat. „Připravujme se na velký karambol. Ten přijde. Nevíme, zda konec světa, jeho čas zná jenom Bůh. Ale připravme se na karambol civilizace,“ řekl Hájek. A co má člověk nyní dělat? „Nebát se žít jako křesťané v posledních dnech Říma. Snažit se žít dobrý život a pracovat pro své bližní, rodinu a své přátele,“ řekl Hájek.

Europarlament se nezmění. Ale Británie a Francie se mohou změnit

John Laughland z Institutu pro spolupráci a demokracii řekl, že pro eurolídry jsou všichni odpůrci evropské unifikace stupidní lidé a reakcionáři, kteří odporují nevyhnutelnému pokroku. Eurolídři se vyznačují nebezpečnou arogancí a mají podobně jako sovětský komunismus víru v materialismus a neustálou změnu.

Eurovolby měly hmatatelný výsledek hlavně v Británii a Francii, zvítězil euroskeptický UKIP a nacionalistická Národní fronta, a mohou mít silné domácí dopady. V Británii se nemusí udržet vláda konzervativců a liberálů a část konzervativců může přejít k UKIPu. Francouzská hlavní středopravicová strana UNP se kvůli korupčním skandálům zase může rozpadnout a její místo může částečně zaujmout Národní fronta.

V jiných zemích nejsou výsledky euroskeptiků tak zřejmé a na fungování samotného europarlamentu budou mít eurovolby minimální vliv. Dosavadní proevropská koalice křesťanských demokratů, sociálních demokratů, liberálů a zelených se udrží.

Laughland označuje vládnoucí euroideologii pracovně jako sňatky „homosexuálů a větrné mlýny“. Symptomatické podle něho je, že Evropský parlament poslal gratulaci homosexuálními transvestitovi Conchitovi Wurst, který vyhrál Eurovizi.

Euroexperiment podle Laughlanda může existovat dlouho, stejně jako se dlouho udržel sovětský komunismus. Podle něho lze euroideologii čelit obranou pravdy a reality. Národní státy jsou podle něho úspěchem civilizace. Je potřeba hájit rodinu, která je základem společnosti, a národ jako širší rodinu.

Rusko reprezentuje přesný opak euroideologie a je strašák, který má sjednotit Evropu a Ameriku

Zastánci EU podle něho útočí na Rusko, protože Rusko reprezentuje přesný opak euroideologie. Rusko hájí svou suverenitu, vlastenectví, je to národní stát vrací se ke křesťanským tradičním hodnotám. EU je postmoderní, poskřesťanský a posthistorický projekt stojící proti národům. Rusko také namíchlo euroelity, protože svou plynovou politikou jim připomnělo, že větrníky a fotovoltaika nezajistí energetickou bezpečnost evropských států.

Podle Laughlanda EU a USA vyvolaly krizi na Ukrajině, protože chtějí vytvořit z Ruska strašáka a nepřítele. Společný nepřítel v Rusku má podle něho vést ke sjednocení EU a také Unie s USA.

V debatě promluvila i bývalá politická vězeňkyně komunistického systému. Ta řekla příhodu, že svému známémuu – mnichovi řekla, že Putin zakázal propagacii homosexuality mezi nezletilými. „Boží prozřetelnost teď půjde přes Rusko,“ reagoval prý mnich.

Po přednášce se šlo na pivo do pivovaru U Tří růží, kam s Johnem Laughlandem, Petrem Hájkem a Michalem Semínem zašel na pivo i exprezident Václav Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …