Konečná. Babišova největší německá kritička jede v kauze předražených nákupů respirátorů. Právě se děje

26.02.2021 15:32 | Zprávy

Spolkovou republikou Německo aktuálně hýbe aféra předražených nákupů ochranných prostředků v době první vlny pandemie na jaře loňského roku. V souvislosti s Českou republikou je nutné hned v úvodu zdůraznit, že tato čerstvá kauza je spojována především s bývalou bavorskou ministryní školství a kultury Monikou Hohlmeierovou. Ta se například pro ČT v minulosti opakovaně vyjadřovala proti premiérovi Andreji Babišovi.

Konečná. Babišova největší německá kritička jede v kauze předražených nákupů respirátorů. Právě se děje
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Německá politička Monika Hohlmeierová

Mezi hlavní osoby, které figurují v aféře, o níž v pátek píše například Spiegel, patří i významná představitelka CSU a nynější europoslankyně Monika Hohlmeierová. Právě její známostí a jejím doporučením se totiž v souvislosti s nabídkou ochranných pomůcek od švýcarské společnosti Emix zaštiťovala významná lobbistka Andrea Tandler. 

Ta je totiž dcerou bavorského exministra Gerolda Tandlera – blízkého přítele bývalého předsedy bavorské CSU Franze Josefa Strausse. A zmiňovaná europoslankyně Hohlmeierová je právě dcerou Strausse.

Jméno europoslankyně Hohlmeierové otevíralo cestu Tandlerové k nejvyšším úřednickým a politickým kruhům s nabídkou firmy Emix. V této souvislosti probíhala dokonce i přímá komunikace mezi spolkovým ministrem zdravotnictví Spahnem a výše zmíněnou lobbistkou Tandlerovou, která se odvolávala právě na poslankyni EP Moniku Hohlmeierovou. Spolkové ministerstvo zdravotnictví uskutečnilo s firmou Emix obchody za stamiliony eur. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

4:44 Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

V Praze má vyrůst unikátní hudební komplex. Navrhovaná budova Vltavské filharmonie by mohla hlavnímu…