Ladislava Jakla znovu napadli!

31.05.2019 9:25

Ladislav Jakl byl znovu napaden! Bývalý tajemník exprezidenta Klause a nyní člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání byl během jediného týdne podruhé zmlácen. Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdil sám Jakl.

Ladislava Jakla znovu napadli!
Foto: Archiv PL
Popisek: Ladislav Jakl

Někdejší tajemník prezidenta Václava Klause a současný člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislav Jakl byl znovu napaden. Brutálnímu fyzickému útoku pro své politické přesvědčení čelil už minulý víkend v pražském metru.

Podle našich zjištění mělo k druhému útoku dojít ve Zlíně, kde byl Jakl v rámci filmového festivalu spolu s dalšími členy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Informaci, kterou původně ParlamentníListy.cz získaly z několika zdrojů, redakci potvrdil sám Ladislav Jakl. „Ano. Jsem ve Vojenské nemocnici,“ napsal v SMS zprávě.

Anketa

Jste pro vypsání předčasných voleb do sněmovny?

17%
83%
hlasovalo: 27039 lidí

Na základě dalšího zjištění PL se Jakl v nemocnici nenachází v důsledku druhého napadení, ale je tam kvůli důkladným vyšetřením následků prvního útoku. 

Druhý útok, kterému bývalý Klausův tajemník čelil, se odehrál v hotelu při snídani. Ladislav Jakl měl být fyzicky napaden, dle našich informací ale ne už s takovou intenzitou jako v prvním případě. Prvotní fyzická strkanice následně přerostla v nadávky a verbální útoky vůči Jaklovi.

Ten se nyní ve Vojenské nemocnici podrobuje důkladným vyšetřením zranění, které mu způsobili útočníci v prvním případě. Jakl totiž ani několik dní poté nemohl bolestí spát a musel užívat léky tlumící bolest a léky na spaní.

Další podrobnosti o tom, jak přesně druhý útok ve Zlíně probíhal, popsal redakci Václav Jakl, bratr napadeného. „Připravoval si čaj při snídani v hotelu, v tom ho někdo udeřil do boku zezadu a zaznělo na něj: ‚Sundej si tu čepici, ty debile.‘ Myslel si, že je to pouze drsný žert, otočil se a řekl útočníkovi, ať ho nemlátí, že ho to bolí. Ten útočník řekl: ‚Vím, že to bolí, Jakle, ty debile. Proto tě tam bouchám, aby tě to víc bolelo.‘ Bratr mu řekl, že s takovou nenávistí se mu bude špatně žít. A útočník reagoval: ‚Ses posral, ty debile, pojď ven a já ti to tam vysvětlím‘,“ řekl PL Jaklův bratr Václav s tím, že útočníkem byl zřejmě hotelový host.

K prvnímu útoku na někdejšího kandidáta do Senátu za SPD Jakla došlo minulou sobotu v pražském metru, přímo ve vagonu na lince B před stanicí Náměstí Republiky.

„Seděl jsem na sedadle a najednou kdosi nade mnou zvolal: ‚Ty seš Jakl, ten lídr SPD.‘ A začal mě mlátit do hlavy a ramene. Pak mě strhl na zem a na zastávce hned utekl,“ popsal tehdy Jakl pro server echo24.cz. 

Později v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz upřesnil, že i po několika dnech od napadení má silné bolesti a aby se vůbec trochu vyspal, musí užívat léky tlumící bolest a léky na spaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…