Nejvyšší žalobce Zeman rozhodne o stížnostech v kauze Nagyová

26.07.2013 6:11

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman dnes pravděpodobně oznámí, jak rozhodl o stížnostech aktérů kauzy "trafik" pro tři bývalé poslance ODS a údajného zneužití Vojenského zpravodajství. Stížnosti směřují proti zahájení trestního stíhání.

Nejvyšší žalobce Zeman rozhodne o stížnostech v kauze Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takto Janu Nagyovou v červnu 2013 předváděli policisté

Případ, který vedl k pádu koaliční vlády, minulý týden přibrzdil Nejvyšší soud. Rozhodl o částečném vynětí exposlanců z pravomoci policie a žalobců. Všichni aktéři případu se také minulý týden dostali z vazby na svobodu.

Stížnosti obviněných proti postupu Vrchního státního zastupitelství v Olomouci leží u nejvyššího státního zástupce od začátku července. Zeman si k nim vyžádal také spisový materiál. Před rozhodnutím o stížnostech neposkytoval žádné komentáře ke sledované kauze. Výsledek oznámí dnes na tiskové konferenci.

Zrušení stíhání

Olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan už dříve řekl, že podle jeho názoru Nejvyšší státní zastupitelství stíhání pravděpodobně zruší. Plánuje však, že se skutky pokusí přeformulovat tak, aby stíhání mohlo pokračovat. Ištvana podpořil prezident Miloš Zeman, naopak expremiér Petr Nečas činnost Vrchního státního zastupitelství v Olomouci opakovaně kritizuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …